back button
reload

Sport

ITALIJA ŠAMPION EVROPE Slovenci sjajni ali nisu izdržali

Odbojkaška reprezentacija Italije osvojila je titulu šampiona Evrope. U nevjerovatnom finalu Italijani su pobijedili Sloveniju sa 3:2 (22:25, 25:22, 20:25, 25:20, 15:11).

ITALIJA ŠAMPION EVROPE Slovenci sjajni ali nisu izdržali
FOTO: CEV

Reprezentacija Slovenije je veoma autoritativno, bez respekta, ušla u meč i od samog početka je imala prednost, a najviša je iznosila čak sedam poena (22:15). Uspjeli su Italijani prići, ali ovo je bila prevelika prednost da bi se propustila, pa je Slovenija ovaj set dobila sa 22:15.

FOTO: CEV
FOTO: CEV

Uzvratili su Italijani u narednom, koji su dobili sa 25:20. Treći set bio je neizvjestan, sve do rezultata 20:20, a onda je selekcija Slovenije napravila maestralnu seriju od 5:0, za vođstvo od 2:1.

Pročitajte još

Četvrti set donio je takođe veliko uzbuđenje. Italijani su vodili sa 1:0, a onda su nakon toga prvi put došli do vođstva pri rezultatu 14:13. Nakon toga Italijani su osvojili još dva vezana poena, a zanimljivo da je Slovenija u ta dva poena “ispucala” dva čelendža; oba puta nisu bili u pravu. Još jedan poen osvojili su Italijani na servis Lavije za vođstvo 17:13, a ovaj odbojkaš odservirao je tri vezana asa. Bilo je to dovoljno da za mirnu završnicu.

Pet set je pripao Italijanima, koji su nakon dva sata i 40 minuta došli do pobjede.

Podsjećamo, treće mjesto na Evropskom šampionatu osvojila je selekcija Poljske, koja je sa 3:0 u susretu za bronzu pobijedila Srbiju.