back button
reload

Politika

Izetbegović o blokadi finansiranja institucija BiH "Nije ovo prvi put da se Dodik ljuti i inati, već stoti"

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je upitan o eventualnoj blokadi finansiranja institucija BiH od 1. oktobra ako do tada ne bude donesena odluka o privremenom finansiranju.

Izetbegović o blokadi finansiranja institucija BiH "Nije ovo prvi put da se Dodik ljuti i inati, već stoti"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izetbegović je rekao da će platu svi primiti i početkom oktobra te da “imamo još nekih 45 dana da rješavamo tu stvar”.

– Mislim da će se ovi inati ohladiti u međuvremenu. I ovo što Milorad Dodik radi ne bi bilo prvi, nego stoti put da se neke stvari kažu u ljutnji, u inatima, pa da se onda ipak racionalno postupi – kazao je Izetbegović, komentarišući Dodikovu izjavu da spreman novac za isplatu onih koji iz RS rade u državnim institucijama. 

Izetbegović je dodao da je ovo je jedna slijepa ulica, politika koju u ljutnji vodi Dodik i njegova stranka.

– Ja sam na vezi s nekim ljudima u SNSD i oni očekuju da to sve skupa stane i mi ih ohrabrujemo u tom smjeru, da to sve skupa stane, da se stvari smire, da pružimo jedni drugima ruku, da stabilizujemo stvari u BiH. Da pomognemo ovome narodu i jednom i drugom i trećem i zajedničkom, da lakše živi u ovoj zemlji, sa manje napetosti, da mladi ljudi ne razmišljaju da odu, da ne odlaze iz BiH – kazao je Izetbegović te dodao da ovakve politike nisu dobre za ovo sve što je kazao.