reload

Politika

"JAVNOST PAMTI ŠTA SI GOVORIO" Šarović poručuje da Dodik očito računa da je narod zaboravan

Кo je prizivao, pozdravljao i omogućio dolazak njemačkih vojnika? Bez Dodikovog glasa to se nije moglo desiti.

"JAVNOST PAMTI ŠTA SI GOVORIO" Šarović poručuje da Dodik očito računa da je narod zaboravan
FOTO: SDS

Poručio je predsjednik SDS, Mirko Šarović koji kaže da sadašnja vlast računa da je narod priprost i da neće to dobro da razumije… Da narod ne zna ništa i da će zaboraviti sve što su pričali prije par mjeseci i zato stalno varaju i smišljaju nove priče kaže Šarović.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

On ističe da je Dodik do sada promijenio najmanje pet izjava oko prisustva vojne misije Altea u BiH. O Njemcima je govorio i ovako i onako i moramo da ga podsjetimo da se ne pravi nevješt u ovoj priči – navodi Šarović.

On je upitao kakve veze opozicija ima sa svim ovim i zašto je Dodik spominje u ovoj situaciji? Zato što nema ništa pametnije da izmisli. Pa on je donosilac svih tih odluka nismo mi na bilo koji način učestvovali u tom procesu… Ali jesmo tu da ukažemo na njegovu nedosljednost – poručio je Šarović.

On kaže da je Dodik prvo pred njemačkom ministarkom inostranih poslova govorio da je sve uredu, da imamo dobre odnose sa Njemačkom, te da je misija i novi kontigent njemački dobrodošao u BiH.

– Da bi sada pomislio da se to za dva mjeseca zaboravilo i da može da priča neku drugu priču kao da je on je sada neki veliki patriota koji je protiv dolaska stranih vojnika – ističe Šarović.

Dodik treba da zna, poručuje Šarović, da se pamti ono što je govorio. To pamti, kako dodaje, i opozicija i javnost, jer previše je obmana bilo za sve ove godine i narod je sit šarenih laža.

Još jednom jasno poručujem: “Da, ti si odgovoran za dolazak čak i jednog stranog vojnika i ne upiri prst u bilo koga drugog – naveo je Šarović.