reload

Politika

Jedinstvo i podrška Rusa i Kineza: Oglasila se Socijalna stranka Srba u Sloveniji povodom napada na Srpsku

Socijalna stranka Srba Slovenije smatra da opozicija u Republici Srpskoj nije pokazala na djelu srpsko jedinstvo koje je u sadašnjoj situaciji neophodno, navedeno je u saopštenju Socijalne stranke Srba Slovenije (SSSS).

Jedinstvo i podrška Rusa i Kineza: Oglasila se Socijalna stranka Srba u Sloveniji povodom napada na Srpsku
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Republika Srpska je nedavno posredstvom Narodne skupštine usvojila pravni okvir za vraćanje svojih nadležnosti. U toj situaciji moralo je prevladati jedinstvo kako u opoziciji, tako i poziciji svih srpskih stranaka u Republici Srpskoj – navedeno je u saopštenju Socijalne stranke Srba Slovenije.

– Politički kodeks i nacionalna etika srpskih političkih stranaka u Republici Srpskoj odstupa od jedinstva a time, indirektno i od interesa svih građana Republike Srpske i njenoga očuvanja – kazao je za Srpskainfo Saša Gajić, predsjednik ove partije, inače porijeklom iz okoline Gradiške.

– Mi  Srbi, moramo živjeti u sadašnjosti i prihvatati nacionalno jedinstvo u sopstvenom vremenu, kao ključno pitanje, moramo biti odlučni i složni, u interesu budućih generacija. Svi Srbi moraju znati, da je sada došlo vrijeme za odlučno djelovanje. U protivnom naš, srpski identitet biće izbrisan. Hoćemo li dozvoliti, da nam otmu teritorije, državu, da nas eliminišu kao konstitutivni narod u BiH – kazao je Gajić.

On je zapitao “hoćemo li dozvoliti asimilaciju srpskog naroda u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Sloveniji”… Socijalna stranka Srba Slovenije podsjeća i na ranija stradanja, od 1941. do 1945. Ili od 1912. do 1918. godine.

– Srbi, osim nacioanlnog jedinstva, moraju biti privrženi istinskim prijateljima Rusima i Kinezima, jer nas oni podržavaju bez uslova i bez ucjena. To uvijek moramo imati na umu, cijeniti i poštovati – naglasio je za Srpskainfo Saša Gajić.