back button
reload

Sudbine

JELA POLA KEKSA DNEVNO Djevojci OTKAZALI bubrezi i jetra jer je bila na STROGOJ dijeti (FOTO)

Sedamnaestogodišnja Medison Falkner iz Belfasta prošle godine imala je samo 40 kilograma nakon godinu dana stroge dijete za koju je sama složila plan ishrane, a koji je bio vrlo siromašan.

JELA POLA KEKSA DNEVNO Djevojci OTKAZALI bubrezi i jetra jer je bila na STROGOJ dijeti (FOTO)
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Sastojao se od jednog bombona i pola keksa dnevno. Ona tvrdi da nije znala ništa o poremećajima u prehrani, samo je željela smršati nakon što su joj prijatelji rekli da je debela.

– Bilo je nekoliko komentara od ljudi da sam debela i da bih zaista trebala smršati. Povjerovala sam u to jer sam mislila da su mi prijatelji.

Njena majka Kimberli rekla je kako je prvo primijetila da Medison donosi ručak koji je nosila u školu nazad kući, a za vrijeme večere skrivala se u svojoj sobi i bacala hranu u smeće. Djevoka je počela osjećati vrtoglavice u školi, a to je natjeralo njenu majku da je odvede doktoru koji nije primijetio poremećaj u prehrani već ju je poslao na CT mozga, prenosi Jutarnji list.

I need another reason to get dressed up🥰

Posted by Madason Faulkner on Sunday, November 24, 2019

Djevojka nije ništa preduzimala sve dok se nije onesvijestila u školi jer su jetra i bubrezi počeli otkazivati. Stavljena je na strogi režim prehrane. Morala je jesti svaka dva sata i ležati u krevetu kako bi vratila kilograme.

 Majka tvrdi kako kućno liječenje nije pomoglo jer se Medson osjećala bespomoćno i pokušala sebi oduzeti život čak tri puta.

Napokon se odlučila prijaviti u kliniku za poremećaje u prehrani nakon što je pune dvije sedmice bila potpuno bez hrane. Sada je Medson na fakultetu, vratila je težinu i kaže kako osjeća strah od poremećaja u prehrani.

Prikupila je novac, te ga donirala klinici u kojoj se liječila i koja joj je pomogla da ostane živa. Želi postati medicinska sestra za mentalna oboljenja.