back button
reload

Svijet

"JUTROS SMO IMALI STAN" Stanari zgrade u centru Zadra očajni, požar im za tren oka "progutao" krov nad glavom

Požar u samom centru Zadra, koji je izbio u jednom stanu a zatim se vatra proširila i zahvatila okolne stanove, ostavio je stanare u očaju i neverici da su za kratko vrijeme ostali bez krova nad glavom.

"JUTROS SMO IMALI STAN" Stanari zgrade u centru Zadra očajni, požar im za tren oka "progutao" krov nad glavom
FOTO: 24SATA.HR/YOUTUBE/SCREENSHOT

Jutros u 9 smo imali stan i onda nakon toga evo nas na ulici, ali snaći ćemo se. Ova scena je zastrašujuća, ženi je termin za porođaj za tri dana, taman smo sredili cijeli stan – rekao je Davor Valčić, prenose hrvatski mediji.

Oni objašnjavaju da je vatra ušla u međuspratove i da se velikom brzinom proširila, prenosi Blic.

– Ušla je u međuspratove, u prostor između potkrovlja i svi su drveni plafoni i drveni podovi kao i između poda i plafona zahvaćeni vatrom. I sad to gasimo. Uhvatilo je 2-3 stana, odnosno potkrovlja. Sad smo lokalizovali da se ne širi, ali sad ćemo tu morati raditi, da možemo unutra ući da se vatra ne širi – objasnio je komandant JVP Zadar Željko Šoša.

Kako navode tamnošnji mediji požar je donekle pod kontrolom a vatrogasci i dalje gase žarište požara.

Grad Zadar je za porodiice koje su ostale bez doma našao smještaj.

Podsjetimo da je jutros oko 11 sati buknula vatra u jednoj zgradi u centru Zadra.

Prema saznanjima požar je buknuo na prvom spratu, a zatim se vrlo brzo proširio i na okolne stanove, a u jednome trenutku vatra je pretila da zahvati i nekoliko stotna stanova u starom gradskom jezgru, jer su stanovi rešetkasto gredama spojeni – rekao je vatrogasni komadant.

Gust dim širio se starom gradskom jezgrom, vatrogasci su odmah izašli na teren, te će se naknadno utvrditi uzrok požara.