reload

Magazin

Ko je milionska dobitnica s ostrva sreće: Osvojila loto i otišla na spavanje jer mora na posao

Priča s ''ostrva sreće'' dobila je, a kakav nego sretan epilog. Dobitnik o kojem danima bruji Rab i ostatak Hrvatske zapravo je dobitnica koja je u utorak stigla u poslovnicu Hrvatske lutrije kako bi podigla svoj dobitak.  

Ko je milionska dobitnica s ostrva sreće: Osvojila loto i otišla na spavanje jer mora na posao
FOTO: RTV MAG /YOUTUBE/SCREENSHOT

Nije dobitnik, nego dobitnica kaže gospođa koja je krajem jula osvojila 5+1 na Eurojackpotu vrijedan 6.348.992,49 kuna, odnosno 1,6 miliona KM, a svoj identitet iz razumljivih razloga želi zadržati u tajnosti.

Kako kažu iz Hrvatske lutrije, riječ je o skromnoj, marljivoj i radišnoj igračici koju ovaj milionski dobitak neće nimalo promijeniti.

– Ma ništa se značajno neće dogoditi’- rekla je i dodala kako je ”za dobitak saznala tek kasno naveče”.

Pročitajte još

– Radila sam i zaboravila da sam uplatila, a kad su moji saznali da je osvojen milionski dobitak na Rabu, pitali su me jesam li odigrala Eurojackpot. Tek tada sam vidjela da su u pitanju moji brojevi, a kad sam shvatila da je to – to, otišla sam spavati jer sam sljedeći dan morala na posao. Ostala sam pribrana i hladnije glave nego ostatak moje porodice koja je zaista strepila oko mjesta gdje čuvati listić – izjavila je kroz smijeh dobitnica dodajući kako je do trenutka isplate bilo raznih prijedloga gdje staviti potvrdu.

Ova Rabljanka igra već dugi niz godina, a osim Eurojackpota odigra Loto 7 ili Loto 6.

– Ja to radim iz čiste zabave, odigram za koju kunicu tek toliko da sam u igri. Zamislite… stalno sam nekako mislila da su mi brojevi na listiću bez veze, nekako glupi i da ih treba promijeniti. Čak sam u jednom trenutku pomislila da odigram još jedan listić, no odustala sam i rekla – kakvi su, takvi su. A kad ono…najbolji su – nasmijala se rapska dobitnica, koja i inače nema neke ”svoje” brojeve i bira ih bez posebnog značenja.

Ovako je potvrdila da je Rab dobio još jednu potvrdu epiteta ostrva sreće. Na blagajnu Hrvatske lutrije stigla je uz pratnju porodice s kojima će podijeliti svoj dobitak. Nešto planira uložiti, a nastaviće raditi i živjeti kao i do sada, piše Večernji list.

– Uplatila sam za novo kolo jer ću se nastaviti igrati, a to poručujem i ostalim igračima – igrajte se, zabavljajte, ali i nadajte – zaključila je.