back button
reload

Gradovi

KONTROLISANO 439 VOZILA U Prijedoru sankcionisano 219 vozača zbog tehničke neispravnosti

Na području Policijske uprave Prijedor kontrolisano je 439 vozila, a sankcionisano 219 vozača u trodnevnoj akciji pojačane kontrole tehničke ispravnosti motornih vozila.

KONTROLISANO 439 VOZILA U Prijedoru sankcionisano 219 vozača zbog tehničke neispravnosti
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Akcenat je stavljen na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa, posebno onih kojima se vrši prevoz učenika, saopšteno je danas iz ove uprave.

Na vanredni tehnički pregled upućeno je 68 vozila, a kod 49 vozila utvrđena je tehnička neispravnost.

Iz saobraćaja su isključena 52 vozila, od čega 42 zbog utvrđene tehničke neispravnosti i 10 zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgnu tehničkom pregledu.

Pročitajte još

– Od ukupnog broja vozila upućenih na vanredni tehnički pregled 13 je autobusa, od kojih je kod šest utvrđena tehnička neispravnost. Iz saobraćaja je zbog utvrđene tehničke neispravnosti isključeno pet autobusa i jedan autobus zbog odbijanja vozača da vozilo podvrgne vanrednom tehničkom pregledu – navodi se u saopštenju.

Zbog manje ili veće tehničke neispravnosti, kao i zbog odbijanja da vozilo podvrgnu tehničkom pregledu, prekršajnim nalogom sankcionisano je 211 vozača, a podneseno je i osam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Zbog ostalih evidentiranih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 45 vozača.

Akcija je realizovana od utorka, 14. septembra, do juče u okviru kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.