reload

Hronika

KRVAVA PROSLAVA MATURE Maloljetnik druga izbo nožem, kod sebe imao i 13 paketića droge

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu je nakon saslušanja osumnjičenog, donijela rješenje kojim se protiv osumnjičenog maloljetnika A. Š. određuje pritvor do 30 dana.

KRVAVA PROSLAVA MATURE Maloljetnik druga izbo nožem, kod sebe imao i 13 paketića droge
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Naredbom o sprovođenju istrage Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, osumnjičenom se stavlja na teret da je izvršio krivično djelo ubistvo u pokušaju.

– Sud smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svjedoke i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo. Pritvor osumnjičenom prema ovom rješenju može trajati do 02.07.2022. godine, a protiv navedenog rješenja osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe vijeću za maloljetnike Višeg suda u Novom Sadu – saopšteno je iz Višeg suda u Novom Sadu.

Pročitajte još

Podsetimo, na novosadsom Keju žrtava racije, u noći između četvrtka i petka, osumnjičeni A. Š. (17), nožem je povrijedio devetnaestogodišnjeg mladića iz Kucure.

Do rasprave je došlo u toku samoinicijativne proslave mature, gdje se konzumirala velika količina alkohola. Njih dvojica su bili u istom društvu. Posvađali su se iz samo njima poznatih razloga. Tada je sedamnaestogodišnjak izvadio nož i nasrnuo na drugara, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Nakon toga je pobjegao sa lica mjesta.

Osumnjičeni je zatečen na ulici. Prilikom pretresa kod njega je pronađeno 13 paketića marihuane, piše Kurir.