reload

Hronika

"Kujović se nije izvinio" Izrečena rekordna kazna za saobraćajnu nesreću u Srpskoj, porodica stradalog para Hršum najavila žalbu (FOTO)

Presuda kojom je Amir Kujović u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu osuđen na osam godina zatvora je rekordna kazna koju su izrekli sudovi u Srpskoj za saobraćajne nesreće.

"Kujović se nije izvinio" Izrečena rekordna kazna za saobraćajnu nesreću u Srpskoj, porodica stradalog para Hršum najavila žalbu (FOTO)
FOTO: VATROGASNA JEDINICA ISTOČNO SARAJEVO/FACEBOOK

Kujović je danas izrečena kazna za smrt bračnog para Danijele i Daria Hršum, a osim zatvorske kazne izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na dvije godine.

Članovi porodice nastradalih supružnika Hršum u razgovoru za Srpskainfo kažu da su samo djelomično zadovoljni presudom.

– Očekujemo da će se Tužilaštvo žaliti na ovu presudu, jer je Kujović zaslužio veću kaznu. On je još jednom pokazao nepoštovanje prema porodici nastradalih jer se danas nije pojavio u sudnici – kažu članovi porodice Hršum.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Miloš Dragović, otac nastradale Danijele, kaže za Srpskainfo da u odnosu na druge kazne koje se izriču za saobraćajne nesreće, da su zadovoljni ovom presudom.

– Međutim, očekujemo da se tužilac žali, jer svakako je zaslužio veću kaznu. Njemu su prilikom izricanja presude rekli da ima olakšavajuće okolnosti, taj čovjek nema nikakvih olakšavajućih okolnosti. Nikada nam se nije izivinio, izjavio saučešeće ili priznao krivicu. Samim tim što se danas nije pojavio u sudu još jednom je pokazao o kakvoj osobi je riječ – ističe Dragović.

Dodaje da su zadovoljni poslom koji je uradila tužilac Milka Vasilić, ali očekuju da se neće na ovome završiti.

– Ona je imala nezahvalan posao, jer je slučaj uzela od drugog tužioca koji je nije uopšte pripremio. Međutim, i pored toga ona je uradila veliki posao – poručuje Dragović.

Pročitajte još

Prilikom izricanja presude, ispred Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, okupile su se i kolege Danila Hršuma, sina nastradalih, koje su sa njim čekale da čuju na koju kaznu će biti osuđen Kujović

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Teška nesreća u kojoj su poginuli Danijela i Dario Hršum dogodila 11. avgusta 2020. godine u Palama.

On je tada pijan i vozeći „mercedes“ iznad ograničenja prešao u suprotnu traku i udario u „audi A3“ u kojem su bili Hršumovi. Od zadobijenih povreda oni su preminuli na licu mjesta.