back button
reload

Sport

LUDNICA U UKRAJINI Ministri obukli dresove, Besedin završio Evropsko (FOTO)

U Ukrajini je "fudbalska ludnica". Nakon što je reprezentacije ove zemlje izborila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva, samo se priča o uspjehu ove zemlje.

LUDNICA U UKRAJINI Ministri obukli dresove, Besedin završio Evropsko (FOTO)
FOTO: ROBERT GHEMENT/EPA

Podršku fudbalerima dali su i političari, pa su ministri na današnju sjednicu Vlade došli u dresovima reprezentacije i istakli da su ponosni na istorijski rezultat selekcije koju vodi Andrej Ševčenko.

Ipak za reprezentaciju nisu došle dobre vijesti. Napadač Ukrajine Artjem Besedin zbog povrede je završio učešće na Evropskom šampionatu. On je povrijedio ligamente koljena i minimum šest mjeseci biće van terena.

– Ostalo je da se urade još detaljne analize. Doktori će dati posljednju riječ, koliko će trajati oporavak. Prve prognoze su od tri do šest mjeseci – saopšteno je iz Fudbalskog saveza Ukrajine.

Besedin je povrijeđen nakon oštrog starta fudbalera Švedske, Danijelsona, koji je dobio crveni karton.

– Teško nam je zbog svega što se dogodilo Artjemu. Međutim, on je izrazio želju da bude uz drugove na meču četvrtfinala protiv Italije. Ako nam doktori dozvole, organizovaćemo put u Rim za njega i njegovu suprugu – izjavio je Andrij Pavelko, predsjednik Fudbalskog saveza Ukrajine.