Fudbal

Mančester Siti kao Juventus: Otkriveni lažni papiri i finansijske malverzacije

Građani se terete da u devetogodišnjem periodu nisu pružali tačne finansijske informacije, prijee svega u vezi sa prihodima kluba, povezanim stranama i operativnim troškovima.

Mančester Siti kao Juventus: Otkriveni lažni papiri i finansijske malverzacije
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Mančester siti je upao u veliki problem. Prijeti mu velika kazna zbog kršenja finansijskih pravila Premijer lige.

Takođe, navodno nisu u potpunosti otkrili menadžerske provizije za period od četiri godine.

Nadležno tijelo Premijer lige proslijedilo je čitavu dokumentaciju nezavisnoj komisiji, ali i otkrilo da Siti nije poštovao UEFA propise o finansijskom fer-pleju u sezoni 2013/2014 i između 2014/2015 i 2017/2018, piše Sportal.

Objavljeno je da je aktuelni šampion Engleske prekršio pravilo o profitu i održivosti u sezonama 2015/2016, 2016/2017 i 2017/2018, ali i da nije sarađivao i dao adekvatnu dokumentaciju u toj istrazi.

Konačnu riječ daće nezavisna komisija, koja navodno nije u sprezi sa Premijer ligom, ali će odluka biti objavljena na sajtu najjače lige sveta.

Pročitajte još

Ova vijest došla je nepun dan od poraza Sitija od Totenhema, čime su timu Pepa Gvardiole umanjene šanse da stigne do odbrane titule. Ima pet bodova manje od Arsenala i meč više.

Ukoliko se ove tvrdnje dokažu kao tačne, Siti bi mogao da nagrabusi kao što je Juventus. Ostaje da vidimo u kojoj će to mjeri biti, pošto je “Stara dama” dobila drastičnu kaznu oduzimanja 15 bodova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu