back button
reload

Sport

"MNOGO JE DAO PARTIZANU" Obradović na ivici suza zbog smrti kuma Dude Ivkovića

Sve što se sinoć dešavalo u Areni, bilo je vrlo emotivno za trenera Partizana Željka Obradovića.

"MNOGO JE DAO PARTIZANU" Obradović na ivici suza zbog smrti kuma Dude Ivkovića
FOTO: YOUTUBE/BC PARTIZAN TV/SCREENSHOT

Njega su u četvrtak ujutru zatekle tragične vijesti o smrti velikog prijatelja i kuma Dušana Dude Ivkovića, a onda je uveče vodio crno-bijele u duelu protiv Efesa.

Povod za meč protiv aktuelnog prvaka Evrope, bio je oproštaj Novice Veličkovića od košarke, ali je ujedno, na utakmici prvog i posljednjeg tima, koje je vodio u karijeri, odata počast Ivkoviću.

Sve što se zbilo u novobeogradskoj hali emotivno je podnio Obradović, kome su oči bile pune suza, dok je za klupsku televiziju govorio o proteklom danu.

– Dan koji je prepun emocija. Hajde da probam da krenem nekim normalnim redoslijedom i da se prvo zahvalim ekipi Efesa, koja je došla da uveliča ovu utakmicu Novice Veličkovića. Za njega i za sve nas bila je čast da se igra u Areni da i oproštaj bude protiv evropskog prvaka. Zaista hvala svim članovima Efesa, počev od trenera Atamana. Ispoštovali su svaki detalj koji smo dogovorili prije utakmice. Hvala što su došli i uveličali ovaj meč – počeo je Obradović.

Pročitajte još

Dva minuta prije kraja prvog poluvremena, Novica Veličković je ušao u igru i zabilježio posljednji koš, a onda održao oproštajni govor, koji je praćen ovacijama, a završen pjesmom čitave hale.

– Naravno da mi je drago zbog Novice da je sve lijepo proteklo. Igrač je koji je obilježio epohu u Partizanu. Sve je bilo evidentno načinom na koji ga je publika pozdravila, koliko su uz njega i koliko je lep govor održao. Sjetio se svega što je bitno da pomene. Čestitam mu na svemu što je dao Partizanu i naravno, pozvao sam ga da kad god može dođe na trening i da bude sa nama – dodao je iskusni trener.

Obradović se zahvalio navijačima na podršci, kao i na tome što su ispratili Dudu Ivkovića.

FOTO: MATTEOBAZZI/EPA
FOTO: MATTEOBAZZI/EPA

– I ono što je važno je da je večerašnja utakmica bila prva pred našim navijačima, hvala im što su došli u tolikom broju, što su podržali ovaj novi tim koji je tek na početku i što su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića na način kako je on to zaslužio. Meni lično je mnogo težak dan. Mnogo je emocija. Probao sam da što više budem skoncentrisan na utakmicu. Igrači su odigrali izuzetno borbeno, sa druge strane Efesu je falilo malo igrača i naravno, igrali su na malo opuštenijem nivou od onoga na kojem inače igraju.

Poznato je da su Obradović i Ivković bili veliki prijatelji i kumovi.

– Još jednom, mnogo mi je žao što sam jutros dobio tragičnu vijest. Ne bih mnogo da pričam o mom i Dudinom odnosu, to je opšte poznato. Mislim da je Partizan uradio sve da se večeras oprosti od Dude na dostojanstven način. Naravno, nije zadnji put, već će biti oproštaja i u budućnosti. To je čovjek koji je dao mnogo toga Partizanu – zaključio je Obradović, a prenosi Blicsport.