back button
reload

Društvo

NA NJEGOVE STAVOVE NIKO NIJE RAVNODUŠAN Nestorović: Istina o koroni će isplivati, to je apsolutno politička stvar

Otkako je prvi put formiran krizni štab, on je neko ko je izazivao najviše komentara. Na njegove izjave niste mogli ostati ravnodušni.

NA NJEGOVE STAVOVE NIKO NIJE RAVNODUŠAN Nestorović: Istina o koroni će isplivati, to je apsolutno politička stvar
FOTO: PRVA TV/SCREENSHOT

“Između dva svijeta” je štivo o sudaru svjetova klasične i tradicionalne medicine, prenošenja psihičke i životne energije i pozitivnom stavu prema životu.

I njen autor je profesor doktor Branimir Nestorović, koji je za “150 minuta” objasnio da se njegova knjiga nalazi između dva svijeta jer propagira ideju da se čovjek sam liječi. On ne osporava da tradicionalna medicina ima mnoge uspjehe, ali smatra da se udaljila od suštine da pomogne čovjeku i postala komercijalizacija, veliki način da se zaradi novac, prenosi Telegraf.

– Jako sam dobar sa svojim pacijentima i skoro svi hronični bolesnici koriste i neke alternativne metode liječenja. Bolnice su postale dehumanizovani kombinati u kojima niko nikog ne poznaje, a alternativa ima empatički karakter. Svaki ljekar mora da pita pacijenta da vidi šta osjeća, koji su mu strahovi, šta mu najviše smeta – kaže dr Nestorović, prenosi Kurir.

On sam za sebe kaže da ga je život formirao na poseban način i da je bilo puno “klackalica”. Vjeruje da će istina o koroni isplivati jer je to “apsolutno politička stvar”.

– Jeste li vidjeli šta je Tramp rekao. “Kad budem reizabran više neće biti korone” – rekao je dr Nestorović.

Ljudima savjetuje da se ne vode naučnim radovima, već ličnom intuicijom.

– Postoje tri tačke intuicije – stomak, srčana intuicija koja vam govori da li vam se nešto sviđa i moždana ili najgluplja – inhibirana uticajem vaspitanja – poručuje.

Inače, Nestorovićeva knjiga je u prodaji i sad izlazi četvrto izdanje, a za peto je dopisao 50 strana svoje biografije, kako kaže, po želji mnogih.