back button
reload

Sport

NAJAVIO PROMJENE U TIMU Stanković: Jedva čekam da se vrate povrijeđeni igrači

Crvena zvezda će u nedelju od 21 čas dočekati Javor u okviru 12. kola Superlige Srbije.

NAJAVIO PROMJENE U TIMU Stanković: Jedva čekam da se vrate povrijeđeni igrači
FOTO: ALEX GRIMM/EPA

Šef stručnog štaba crveno-bijelih Dejan Stanković je najavio da će biti određenih promjena u timu, prenosi klupski sajt.

– Imali smo dvije teške utakmice protiv Partizana i Hofenhajma i logično je da bude promjena u startnoj postavi. Biće rotacije, neki igrači će odmoriti. Što se povrijeđenih fudbalera tiče, jedva čekam da se vrate, prije svega mislim na njihovo zdravlje i zaista bih volio da ih imam na raspolaganju. To su igrači vrhunskog kvaliteta, donose ogroman kvalitet i ravnotežu u naše timu. Ipak sve zavisi od testova. Ivanić je počeo sa treninzima, pa ćemo vidjeti – rekao je Stanković.

Govorio je Stanković i o formaciji sa tri štopera.

– Analiziraćemo svakog protivnika i u skladu s tim ćemo se postavljati. Trudićemo se da se najkomotnije osjećamo. Prošle godine smo napade konstruisali sa trojicom fudbalera, branili se sa četvoricom. U suštini, protiv Hofenhajma je djelovala dobro ta promjena formacije. Stajali smo kako treba, „klizali“ po strani, bekovi su bili visoko u fazi kad nemamo loptu. Uspjeli smo da limitiramo važne igrače Hofenhajma, poput Gaćinovića. Oduzeli smo im njihovo glavno oružje, a to su kontre, tranzicije, igra iza leđa naših igrača.

Dotakao se Stanković detaljnije meča sa Hofenhajmom.

FOTO:
FOTO:

– Moram da kažem da nije bio faul kod prvog gola, ali sa strane nije djelovalo tako. Ipak, stojim pri tome kada su takvi startovi u pitanju da je neko na zemlji, neko u vazduhu, a između lopta, to mora da se sankcioniše, jer može da dođe do povrede. Nikolić je imao par takvih situacija, mora čvršće da ulazi u duelu, ne krivim ga, ali mu pričam za budućnost.

Smatra Stanković da Crvena zvezda ima evropski potencijal.

– Radujem se utakmicama na našem stadionu. Ono što smo pokazali u Njemačkoj je dobra podloga za nastavak rada, sa velikim uvjerenjem da možemo da se pitamo nešto u grupi – zaključio je Stanković.