reload

Društvo

NEMA POSKUPLJENJA Sezona grijanja počinje na vrijeme

Sezona grijanja na Sokocu počeće na vrijeme, 15. oktobra, a ukoliko bude potrebno i ranije, dok cijena usluge neće biti povećana, rečeno je u Javnom komunalnom preduzeću "Sokolac" u čijem je sastavu i "Toplana".

NEMA POSKUPLJENJA Sezona grijanja počinje na vrijeme
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Vršilac dužnosti direktora u ovom preduzeću Bojan Samardžija rekao je novinarima da su u toku završne pripreme za početak sezone grijanja i da “Toplana” raspolaže količinom osnovnog energenta za dva mjeseca.

On je istakao da se cijena grijanja neće povećavati uprkos poskupljenju sječke, goriva i piljevine, te da će u “Toplani” nastojati da se to ne odrazi na kućni budžet korisnika ove usluge.

– Nadamo se da ćemo uduplani skok cijena energenata nadomjestiti uz podršku opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo, kao i Šumskog gazdinstva `Romanija – naveo je Samardžija.

Prema njegovim riječima, fizička lica na godišnjem nivou grijanje plaćaju po cijeni od jedne KM plus PDV po metru kvadratnom, a na polugodišnjem dvije KM plus PDV po metru kvadratnom.

On je naveo da je za pravna lica cijena centralnog grijanja na Sokocu tri KM po metru kvadratnom na godišnjem, odnosno šest KM na polugodišnjem nivou.

– Kada je riječi o ustanovama od javnog interesa poput vrtića i Doma zdravlja pravimo male korekcije i pokušavamo da im izađemo u susret – dodao je Samardžija.

On je rekao da će “Toplane” u novoj sezoni uz ustaljenih više od oko 26.190 metara kvadratnih zagrijavati i 64 stana u dvije stambene zgrade izgrađene po programu CEB dva.

Samardžija je najavio da je hladna proba na toplovodnoj mreži planirana od 5. do 10. oktobra, ukoliko vremenski uslovi ne budu zahtijevali raniji početak sezone grijanja.

Javno komunalno preduzeće “Sokolac”, osnovano odlukom Skupštine opštine 2013. godine, osim proizvodnje i prenosa toplotne energije, pruža pogrebne i usluge zajedničke komunalne potrošnje, te odvozi komunalni otpad.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu