reload

Hronika

NESVAKIDAŠNJE KRIJUMČARENJE DROGE Marihuanu brzom poštom slali iz Doboja u Prijedor

Dvije osobe uhapšene su nakon što su dogovorili da preko brze pošte prebace drogu iz Doboja u Prijedor, saznaje Srpskainfo.

NESVAKIDAŠNJE KRIJUMČARENJE DROGE Marihuanu brzom poštom slali iz Doboja u Prijedor
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Prema informacijama Srpskainfo, uhapšeni su Ivan A. iz Doboja i David H. iz Prijedora.

– Oni su imali dogovor da Ivan preko brze pošte pošalje marihuanu iz Doboja u Prijedoru, gdje ju je trebao preuzeti David. On je drogu upakovao u majicu i tako je poslao – pojasnio je naš sagovornik.

Međutim, policija je imala informacije da na ovaj način planiraju prebaciti drogu, te je zaustavljeno vozilo brze pošte i pretreseno, a zatim su uhapšeni i osumnjičeni.

Pročitajte još

Portparol PU Doboj Dragana Kerekz rekla je da su juče u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Prijedor i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su presijecanje nadzirane isporuke paketa sa marihuanom, a koja je 19. aprila, od strane I.A. iz Doboja poslana i trebala je putem brze pošte da bude dostavljena D.H. iz Prijedora.

Istog dana od strane policijskih službenika Policijske uprave Prijedor lišena je slobode osoba inicijala  D.H. iz Prijedora.

– Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru izvršen je pretres teretnog vozila brze pošte prilikom čega je pronađen i oduzet paket sa navedenom biljnom materijom, ukupne težine od oko 150 grama. Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana i putničkog automobila koje koristi I.A. iz Doboja prilikom čega je pronađen i oduzet mobilni telefon i određeni iznos novca, nakon čega je on uhapšen – istakla je Kerkezova.

Dodala je da je I.A je danas uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ zajedno sa D.H. predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, u cilju podnošenja prijedloga Osnovnom sudu u Doboju radi određenja mjere pritvora.