reload

Svijet

Nevjerovatan slučaj zabilježen u Hrvatskoj: Dopustili sinu (15) da živi i ima polne odnose sa maloljetnicom, prijeti im zatvor

Supružnici iz okoline Koprivnice mogli bi da završe u zatvoru jer su maloljetnom sinu (15) dozvolili da u kuću dovede djevojku (15), s kojom je imao polne odnose u toj istoj kući.

Nevjerovatan slučaj zabilježen u Hrvatskoj: Dopustili sinu (15) da živi i ima polne odnose sa maloljetnicom, prijeti im zatvor
FOTO: INDEX VIDEO/YOUTUBE/SCREENSHOT

Prema optužnici, sve se događalo krajem prošle godine u selu blizu Koprivnice. Ivana i Zdravko optuženi su za omogućavanje vanbračnog života djece. Ako budu proglašeni krivima, prijeti im do tri godine zatvora, prenosi Index.

– Kao roditelji djeteta mlađeg od 16 godina dopustili su da njihov sin dovede maloljetnicu u njihovo domaćinstvo, gdje su zasnovali životnu zajednicu i održavali polne odnose. Time su počinili kazneno djelo protiv braka, porodice i djece – omogućavanje vanbračnog života s djetetom – navodi se u optužnici.

Pročitajte još

Tokom istrage par je rekao da u tome ne vide ništa loše jer su sin i djevojka već dvije godine u vezi. Priznali su da je majka djevojke bila protiv te veze pa je došla po kćer.

Slučajem se bavio i Centar za socijalnu zaštitu u Koprivnici, čija je zaposlena razgovarala s optuženom majkom Ivanom.

– Ispričala nam je kako je ona sinu i njegovoj djevojci rekla da mogu da žive zajedno kod njih, ali da paze da im se ne dogodi trudnoća. Po tome sam zaključila da im je Ivana dopustila i omogućila da žive zajedno. Rekla mi je da je ona čak sudu podnijela zahtjev da se njenom maloljetnom sinu dopusti da sklopi brak s curom prije punoljetstva jer je smatrala da njih dvoje dobro utiču jedno na drugo – naglasila je socijalna radnica.

Maloljetni sin i njegova djevojka sklonjeni su iz svojih porodica i smješteni u dječje domove, a Ivanu i Zdravka čeka suđenje.