Sport

OLIMPIK OPET U BANJALUCI Maksimović: Očekujem još bolji Borac u nastavku sezone

Borac će u kratkom vremenu još jednom na svom terenu da odmjeri snage protiv Olimpika, u nedjelju u 19 časova. U prvom duelu Banjalučani su otpor gostiju slomili u finišu kad su slavili sa 2:0.

OLIMPIK OPET U BANJALUCI Maksimović: Očekujem još bolji Borac u nastavku sezone
FOTO: DARKO DRGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Trener Marko Maksimović u odnosu na duel protiv Klisa će moći da računa na Dinu Ćorića, dok su Marko Brtan i Elvis Mehanović malo odmorili u Kupu i nisu igrali kompletan meč. Za ovaj duel mladi stručnjak neće moći da računa na Aleksandra Vojnovića koji je doživio blaži potres mozga, kao ni kapitena Stojana Vranješa uz ranije povrijeđene igrače. Đorđe Milojević radi sa ekipom, ali neće biti u sastavu još dvadesetak dana, kao ni Marko Jovanović.

– Očekujem drugačiji meč u odnosu na prvi duel na startu proljećnog dijela šampionata. Olimpik je digao formu, trener Slavko Petrović će imati još jači igrački kadar tako da ne očekujem da budu stalno u bloku kao u prvom meču. Tu su Gavrić, Ćurjurić i oni sigurno nisu igrači koji će stalno biti u bloku. Očekujem jako težak meč. Znamo njihov kvalitet i kao i većina ekipa oslanjaju se na tranziciju iz odbrane u napad. Za sad smo to relativno dobro kontrolisali mada bi mogli imati problema sa ekipama koje imaju brže napadače. I protiv Klisa su gosti imali tu jednu kontru koju je Pavlović odbranio. Ali to je rizik kad se traži posjed, a mi smo u dosadašnjem dijelu lige protiv svih imali 20 posto više posjeda – istakao je Maksimović.

Trener Borca ističe da njegova ekipa ima još puno prostora za napredak i da žele da nastave seriju dobrih rezultata, nakon poraza od Veleža.

– Očekujem još bolji Borac, posebno kad nam se vrate svi igrači osim Jove Lukića i kad dobijemo tu širinu i da budem u mogućnosti da dodatno kombinujem i odmaram pojedine igrače, te budem na „slatkim mukama“. Meni je bitno što vidim da ekipa može još da napreduje i da budemo još kvalitetniji. Jedino što nam nedostaje je publika, jer bi sa navijačima bili siguran sam bar 30 posto bolji. Dobri rezultati su iza nas, ali u suštini još ništa nismo napravili. Kako nisam očajavao kad nismo dali gol tokom priprema, tako se sad ne dižemo ni ja ni ekipa jer pravi izazovi su tek isred nas. Ali vidi se da je samopouzdanje poraslo i da sa svakom novom pobjedom dodatno napredujemo. Atmosfera je dobra i vidi se da su momci željni uspjeha – dodao je Maksimović.

FOTO: DARKO DRGIČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DARKO DRGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Dino Ćorić je odmarao u Kupu tako da se odmoran vraća za prvenstveni duel.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica. Sigurno je da Olimpik ima svoju računicu, ali mi igramo kući na svom terenu gdje želimo samo pobjedu, tako ćemo se i postaviti i igrati. Kao što je trener napomenuo atmosfera je odlična, dobri rezultati su digli samopouzdanje i to se odmah osjeti. Želimo da nastavimo taj niz – istakao je Ćorić.

Borac će nakon Olimpika imati seriju težih mečeva.

Borac želi trofej

Banjalučani su na pragu plasmana u treće finale Kupa BiH nakon pobjede protiv Klisa 4:1. Borac dugo čeka na novi trofej i to je dodatni motiv za trenera i njegove igrače.

– Blizu smo finala Kupa i želim da u revanšu odigramo dobar meč, potvrdimo prolazak i dođemo u priliku da se borimo za trofej. Znamo koliko bi to značilo za naš klub. Već deset godina smo bez trofeja i sigurno da nam je to veliki motiv. Zbog toga vjerujem da ćemo svi dati maksimum da prvo uđemo u finale a zatim i da se borimo za trofej jer bi osvajanje istog bilo kruna sezone – istakao je Maksimović

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu