back button
reload

Svijet

“On kaže jedno, ja kažem drugo” Putin žestoko o Bajdenu

Predvidljivost i stabilnost su najvažnije vrijednosti u međunarodnim odnosima, mada Rusija to nije vidjela od strane SAD poslednjih godina, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za NBC.

“On kaže jedno, ja kažem drugo” Putin žestoko o Bajdenu
FOTO: SERGEY ILYIN/KREMLIN/SPUTNIK/EPA

On (američki predsjednik Džo Bajden) kaže jedno. Ja kažem drugo, rekao je Putin komentarišući izjavu da Bajden vjeruje da je Rusija kriva za globalnu nestabilnost, prenio je Tas s.

– Ali možda se u određenom trenutku naša retorika razlikuje i drugačija je. Ali ako me sada pitate za mišljenje, kažem vam šta mislim. Najvažnija vrijednost u međunarodnim odnosima je predvidljivost i stabilnost – rekao je Putin.

– Vjerujem da tako nešto od strane naših američkih partnera nismo vidjeli posljednjih godina – istakao je Putin.

– Kakva bi mogla biti stabilnost i predvidljivost ako se sjetimo dogadaja iz 2011. godine u Libiji, kada je zemlja u osnovi bila rasturena, slomljena? Kakva je postojala stabilnost i predvidljivost? Govorilo se o kontinuiranom prisustvu trupa u Avganistanu. A onda ođednom, bum!, trupe se povlače iz Avganistana. Da li je ovo opet predvidljivost i stabilnost? Sada događaji na Bliskom Istoku. Da li je ovo predvidljivost i stabilnost, do čega će sve ovo dovesti? Ili u Siriji? Šta je u vezi sa tim stabilno i predvidljivo – rekao je ruski predsjednik.