reload

Politika

"Osnovna namjera da promoviše politiku mržnje" DF pozvao Radulovića da ne prisustvuje Komšićevom izlaganju u UN

Demokratski front (DF), najveća članica vladajuće koalicije u Crnoj Gori, pozvao je crnogorskog ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića da u Generalnoj skupštini UN ne prisustvuje današnjem izlaganju člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

"Osnovna namjera da promoviše politiku mržnje" DF pozvao Radulovića da ne prisustvuje Komšićevom izlaganju u UN
FOTO: FENA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Iz DF su napomenuli da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pismom obavijestio i zvaničnu Podgoricu da Komšić u Njujorku boravi bez saglasnosti Predsjedništva i suprotno Dejtonskom sporazumu, te ističu da bi delegacija Crne Gore morala da to ima u vidu i da ne bude dio toga skandala.

-Komšić je već iskoristio priliku da u Njujorku napada Srbiju i Republiku Srpsku, čime je jasno stavio do znanja koja mu je osnovna namjera i da će, nelegalno, sa govornice UN promovisati politiku mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu i njegovim liderima – saopšteno je iz DF-a.

Iz ove stranke su istakli da se Komšić, na stranu što u BiH ne predstavlja nijedan narod, političkim akrobacijama i prevarama našao u ulozi člana Predsjedništva BiH.

-Ocjenjujemo, takođe, da je Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore bilo u obavezi da obavijesti javnost o sadržaju pisma koje je poslao Milorad Dodik i smatramo da je neophodno da se uvaži ono što je u njemu navedeno – naveli su iz DF.