reload

Kultura

Otvorena likovna kolonija "Beli vuk": Počelo obilježavanje manifestacije “Principovi dani” (FOTO)

Otvaranjem četvrte Likovne kolonije "Beli vuk" u amfiteatru na Tvrdimićima, na kojoj će priliku da stvaraju nova djela imati osam umjetnika iz Srbije i Republike Srpske, zvanično je počela tradicionalna manifestacija "Principovi dani" u Istočnom Novom Sarajevu.

Otvorena likovna kolonija "Beli vuk": Počelo obilježavanje manifestacije “Principovi dani” (FOTO)
FOTO: SRNA

Otvarajući ovogodišnju Likovnu koloniju direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković istakao je da mu je čast što vodi instituciju koja organizuje jedan ovakav umjetnički događaj zbornog karaktera.

Jedan od organizatora kolonije Miloš Popović rekao je novinarima da su učesnici došli iz Novog Sada, Kragujevca, Beograda, Višegrada, Bileće, Trebinja i Istočnog Sarajeva, te da se iz godine u godinu trude da ovu manifestaciju podignu na jedan viši nivo.

Pročitajte još

Dušan Nedov Prodana iz Žablja kod Novog Sada, koji po treći put učestvuje na ovoj koloniji, naglasio je da je redovan učesnik jer se divno osjeća među svojim narodom, kao i da su Tvrdimići predivno mjesto koje inspiriše umjetnika.

Prodana je podsjetio da je prošle godine naslikao portret legendarnog ratnog hirurga Miodraga Lazića, a da je ove planirao da to budu portreti svetog Petra Zimonjića i velikog srpskog književnika Mome Kapora.

On je dodao da se svake godine trudi da naslika portrete koji neće pasti u zapećak.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Radovi koji su nastali na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji “Beli vuk” biće predstavljeni u ponedjeljak, 27. juna, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19 časova.