reload

Hronika

"Ovdje je slobodan čovjek" Poznat datum kada Luka Bojović STIŽE U SRBIJU

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ninoslav Cmolić izjavio je da Luka Bojović 30. novembra stiže u Srbiju iz Španije, gdje se nalazi na odsluženju kazne.

"Ovdje je slobodan čovjek" Poznat datum kada Luka Bojović STIŽE U SRBIJU
FOTO: MUP

On je u Srbiji slobodan čovjek, ne vodi se nijedan postupak protiv njega. Naravno, obavićemo neke razgovore sa njim, njemu jeste bezbjednost ugrožena u Srbiji, na šta će biti upozoren, rekao je Cmolić za TV Prva.

On je dodao da će tek da se vidi šta će dalje biti.

Pročitajte još

– Za sada ne mogu o tome da govorim, znamo samo da će biti transportovan 30. novembra, ovdje treba da mu se izvade dokumenta – rekao je Cmolić.

Bojović je u Srbiji svojevremeno bio optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, kao i za ubistvo njihovih telohranitelja Dejana Živančevića i Milutina Jovičića, koji su tom prilikom nastradali.

Pravosnažno je oslobođen svih tih optužbi, te ga Srbija ne potražuje ni za jedno krivično djelo.

Bojović u Španiji osuđen na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava izrečena mu je kazna od tri godine zatvora, za zločinačko udruživanje pet, a za posjedovanje oružja 10 godina zatvora.

Bojović se u zatvoru nalazi od 9. februara 2012. godine, kada je uhapšen u Valensiji.

Ime Luke Bojovića pominjalo se i u sukobu dva kotorska klana “škaljarskog” i “kavačkog”.

Navodno, on se sa svojim saradnikom Filipom Koraćem dovodio u vezu sa “škaljarcima”, posebno sa njihovim ogrankom iz Bara, koji je predvodio Alan Kožar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu