back button
reload

Sport

PET GODINA OD NESREĆE Uhapšena žena koja je odgovorna za pad aviona Šapekoensea

Pet godina od avionske nesreće u kojoj su stradali članovi fudbalskog kluba Šapekoense privedena je osoba koja je odgovorna za analizu i odobrenje plana leta.

PET GODINA OD NESREĆE Uhapšena žena koja je odgovorna za pad aviona Šapekoensea
FOTO: LUIS EDUARDO NORIEGA/EPA

Zbog toga je brazilska federalna policija privela u četvrtak bolivijsku državljanku Celiju Kastedo Monasterio.

Ona je jedna od osoba koje su bile pod istragom zbog avionske nesreće do koje je došlo 28. novembra 2016. godine, a koja je rezultatirala smrću 71 osobe, među kojima su bili fudbaleri, treneri i menadžeri brazilskog kluba.

Policija Korumba, grada na granici sa Bolivijom u državi Mato Groso do Sul je saopštila da je ova žena bila odgovorna za analizu i odobravanje plana leta aviona, prenosi Blicsport.

– Žena iz Bolivije je bila specijalista za bezbjednost letenja i u to vrijeme nije ispoštovala minimalne proceduralne uslove za odobravanje plana leta aviona, jer u predstavljenom programu raspon leta nije bio adekvatan za putovanje – saopšteno je iz Federalne policije.

Kastedo Monasterio je bila zaposlena u Upravi aerodroma i pomoćnih službi vazdušne plovidbe Bolivije, a nakon nesreće u Kolumbiji bila je pod pritiskom svojih nadređenih.