back button
reload

Hronika

Počelo suđenje Srbinu za jeziv zločin u Njemačkoj: Ugušio sina i kćerku da bi se osvetio bivšoj ženi

Srbin Semir A. (37), koji inače živi i radi u Njemačkoj, ugušio je kesom svoju djecu, kćerku Dž. A. (6) i sina Dž. A. (8) kako bi se osvetio bivšoj supruzi Bijanki S. (29).

Počelo suđenje Srbinu za jeziv zločin u Njemačkoj: Ugušio sina i kćerku da bi se osvetio bivšoj ženi
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Zločin se dogodio u maju prošle godine u njemačkom gradu Regensburgu, a Semir je sada na suđenju izjavio da su mu djeca bila sve na svijetu, što je šokiralo sve prisutne u sudnici.

– Tačno je da sam ubio svoju djecu tog dana, još ih mnogo volim, izgubio sam najvažniju stvar u životu – rekao je Semir na suđenju koje je počelo 8. aprila.

Kako prenose njemački mediji, Semir se na dan zločina prerušio u policajca i djeci predložio da se igraju. Najprije ih je vezao kablovima, a potom im navukao plastične kese na glave i zalijepio ljepljivom trakom.

Nakon dvostrukog ubistva Semir je ostavio optoštajno pismo i pokušao da se ubije.

– Čuvaj se i vidimo se u paklu. Djeca su na nebu – napisao je Semir a potom skočio u Dunav.

Ipak, policajci su ga spasli i domah sproveli u policijsku stanicu gdje je priznao krivicu. Kao motiv ubistva, njemački mediji navode to da Semir nije želio da djeca žive sa Bijankom i njenim novim dečkom, prenosi Blic.

Inače, majka je u vrijeme zločina bila u drugom stanu, a sa Semirom se rastala 2019. godine. Srbin je imao debeo krivični dosije, a zbog droge je robijao sa samo 17 godina.