back button
reload

Svijet

Policajac pokucao mesaru na vrata u potrazi za suprugom, pa pronašao njeno RASKOMADANO TIJELO

Prošlog mjeseca policija je u potrazi za nestalom 34-godišnjom ženom naišla na jezivo otkriće u kući bivšeg mesara i predsjednika udruženja komšija u predgrađu Meksiko Sitija.

Policajac pokucao mesaru na vrata u potrazi za suprugom, pa pronašao njeno RASKOMADANO TIJELO
FOTO: VICKIE FLORES/EPA

Na stolu natrpanog podruma 72-godišnjeg osumnjičenog ležalo je raskomadano tijelo žene, supruge lokalnog policijskog zvaničnika koja je nestala nakon odlaska u šoping.

Vlasti su sada počele da kopaju ispod kuće mesara – identifikovanog kao Andres N. – i navode da su pronašle hiljade dijelova ljudskih kostiju, rekli su tužioci Vašington postu u saopštenju. Izgleda da ostaci pripadaju najmanje 17 žrtava, a vlasti kažu da bi mogli pronaći i više ako prošire svoju potragu.

– S obzirom na dokaze i otkrića na ovoj lokaciji, mogućnost pronalaska ostataka drugih žrtva nije isključena – rekli su tužioci prošlog mjeseca.

Osumnjičeni Andres je uhapšen zbog povezanosti sa ubistvom 34-godišnje žene, a kako prenose lokalni mediji on je sudiji priznao zločin.

Klupko serijskih ubistava je počelo da se razvija 15. maja, kad je lokalni policijski zvaničnik, koji je poznavao Andresa, posumnjao da nešto nije u redu kad mu se supruga nije vratila iz kupovine u kojoj je mesar trebalo da joj pravi društvo.

Suprug je došao do snimka nadzorne kamere na kojem se vidi da je njegova žena posljednji put viđena blizu Andresove kuće. Pokucao je mesaru na vrata, upitao ga za svoju ženu i na kraju pronašao njeno raskomadano tijelo u njegovoj kući.

Policija je rekla da je žena ubijena mesarskom testerom i noževima i da je njeno tijelo isečeno na komade. U kući su pronašli mnogo dokaza koji su govorili da možda ima još žrtava koje su ubijene, raskomadane i sahranjene unutra. Među tim dokazima je bilo više pari ženskih cipela, odjeće, torbi, nakita, šminke, lakaza nokte kao i jedan fen. Pronađena je i gomila ličnih dokumenata, sveske sa kontaktima drugih ljudi i video trake, što je ukazalo da je mesar možda snimao svoje žrtve.

Policija je počela da kopa u njegovoj kući 17. maja. Forenzičari u zaštitnim odijelima, vatrogasci i policija bušili su betonski pod pneumatskom bušilicom, dok su policijski psi obilazili teren. Sljedećeg dana objavljeno je da je Andres uhapšen zbog povezanosti sa smrću 34-godišnjakinje. Kasnije se pojavio pred sudijom i priznao da je ubio i raskomadao najmanje četiri žene u istoj toj kući.

– Ne poričem to. Takođe krivim sebe. Uradio sam to. Pa, sada je gotovo. Ovdje je suprug i on je to vidio – rekao je Andres sudiji.

Osumnjičenom je određen pritvor, a sudija je vlastima dao tri mjeseca da završe istragu. Nedjeljama je forenzički tim sakupljao ljudske ostatke i sprovodio DNK analize, a prema posljednjim informacijama do sada je otkriveno 3.787 dijelova kostiju, navodi Vašington post.

Vlasti su najavile da će uskoro započeti da kopaju i u drugim sobama koje je Andres iznajmljivao na imanju u potrazi za još ljudskih ostataka, prenosi Blic.

Ovaj slučaj vezuje se za kritičan broj ubistava žena i djevojčica u Latinskoj Americi. Prošle godine u Meksiku je ubijeno 969 žena, u prosjeku više od dvije dnevno, a prošlog maja je policija El Salvadora otkrila masovnu grobnicu u dvorištu bivšeg policajca koji je na meti takođe imao žene.