back button
reload

Politika

POLITIČARI OD FORMATA Ko sve sjedi u GRADSKOM ODBORU SNSD u Banjaluci

Iako je u izbornoj noći dao naslutiti da bi moglo doći do raspuštanja Gradskog odbora SNSD Banjaluka, lider te stranke Milorad Dodik je ovih dana izjavio da do toga neće doći.

POLITIČARI OD FORMATA Ko sve sjedi u GRADSKOM ODBORU SNSD u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS KOMBO

Dodik je u izbornoj noći rekao da „preuzima“ GrO Banjaluka što faktički znači smjena Igora Radojičića sa pozicije predsjednika.

– Od sutra je Milorad Dodik predsjednik Gradskog odbora u Banjaluci i počinjemo pripreme za izbore 2022. godine – rekao je Dodik u izbornoj noći.

Ono što je javnosti malo poznato jeste da u GrO SNSD u Banjaluci sjede mnogi visoki funkcioneri Srpske.

Pored dosadašnjeg gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, koji je bio predsjednik GrO, odbor broji još 230 članova.

FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA

Na mjestu potpredsjednika nalazi se dosadašnji zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić i predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

Pročitajte još

Među članovima GrO Banjaluka je i troje ministara – ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić.

Čalnovi su i delegati u Domu naroda BiH Dušanka Majkić i Sredoja Nović, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Doma naroda BiH Nikola Špirić, kao i poslanica u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać.

U GrO SNSD Banjaluka sjede i predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, poslanik u NSRS Srđan Mazalica, te direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

Među članovima GrO našli su se i bivši gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, bivši ministar nauke i tehnologije Jasmin Komić, te bivši ministar zdravlja Ranko Škrbić, koji se trenutno nalazi na mjestu dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci.