reload

Društvo

"Ponuđeni neki letovi koji su planirani za sutra, ali i to je neizvjesno" Srpskim ljekarima zarobljenim na aerodromu ponuđeno rješenje agonije

Putnicima iz Srbije, koji od juče čekaju na let iz Frankfurta za Beograd, danas su ponuđeni neki letovi koji su planirani za sutra u 11 časova i hotelski smještaj, izjavio je danas Dejan Dimitrijević, specijalista ginekologije i akušerstva koji je u grupi od oko 60 srpskih ljekara blokiranih na frankfurtskom aerodromu.

"Ponuđeni neki letovi koji su planirani za sutra, ali i to je neizvjesno" Srpskim ljekarima zarobljenim na aerodromu ponuđeno rješenje agonije
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Dimitrijević je rekao da je konzul Branko Radovanović s našim putnicima i trudi se da pronađe rješenje.

Dimitrijević je izjavio da je let iz Lisabona na kom je bila velika grupa od oko 100 srpskih ljekara kasnio u dolasku na aerodrom u Frankfurtu, na kom ih nije sačekao avion kojim je trebalo da odlete za Beograd.

Pročitajte još

Mi smo doktori iz Beograda, ima nas otprilike 60 i došli smo ovdje u 22:45. Od tada kreće čekanje u redu da se bukiramo, a oni su u 12 časova zatvorili šaltere i rekli “vidimo se u šest ujutru”. Neprofesionalno ponašanje, oni očigledno ovdje imaju neki problem. Stvari nismo uzeli niti ćemo uzeti , jer ne možemo da dođemo do kofera. I neće nam ih ni vratiti sve do sledećeg ljeta -izjavio je Dimitrijević za Tanjug.

On je naveo da su putnicima iz Srbije danas ponuđeni neki letovi koji su planirani za sutra u 11 časova i da im je ponuđen hotelski smještaj.

– Neizvjesno je da li ćemo i sutra ući na te letove. Odavno se ovako nešto nije desilo, Sto ljekara iz različitih oblasti je ovdje blokirano. Svaki peti službenik radi, naveo je Dimitrijević.