back button
reload

Društvo

PORODICA PREMINULOG OD KORONE OGORČENA "Ocu u karantinu u bolnici nestao i novčanik i dokumenta" (VIDEO)

Porodica Alije Guševića navodi da je doživjela izuzetno negativna iskustva na Odjeljenju intenzivne njege klinike za plućne bolesti Podhrastovi (Klinički i univerzitetski centar Sarajevu), gdje je smješten karantin za oboljele od virusa korona. 

PORODICA PREMINULOG OD KORONE OGORČENA "Ocu u karantinu u bolnici nestao i novčanik i dokumenta" (VIDEO)
FOTO: AVAZ/YOUTUBE/SCREENSHOT

Alija Gušević je preminuo 20. oktobra. I kao da njegovim najbližim nije dovoljan poraz gubitak oca, uslijedila je prava drama sa preuzimanjem ličnih stvari koje su ostale u bolnici.

Kerim Gušević je ispričao za Avaz da je porodici pri preuzimanju stvari u prosekturi KJKP “Pokop” uručeno samo nekoliko ličnih stvari, dok među njima nije bilo dokumenata.

– Na upit gdje je ostatak ličnih stvari, između ostalog i novčanik sa dokumentima, odgovorili su da ne znaju i da će potražiti. Od nas su uzeli kontakt telefon i rekli da će se javiti. Niko se nije javio u roku od 24 sata – kaže Kerim Gušević, sin preminulog Alije.

Kada je ponovo nazvao na Podhrastove rekli su mu da lične stvari nisu pronađene.

– Rekao sam im da imaju 24 sata da pronađu stvari te da ću, ako ih ne pronađu, pozvati policiju i prijaviti otuđenje ličnih stvari i dokumenata uz napomenu da ne može prijaviti smrt oca bez lične karte. Dvadeset minuta nakon toga pozvali su nas i rekli da su sve stvari pronađene. O poniženju pri preuzimanju stvari video pokazuje dovoljno – kaže ogorčeno Gušević.

A onda su ustanovili da u novčaniku nedostaje 20 maraka. 

– Sve lične stvari i dokumenti su vraćene osim 20 KM koje je umrli imao u novčaniku. Uz stvari umrlog stavljena je i deka koja nije pripadala mom ocu, a koju smo vratili – kazao je na kraju Kerim Gušević uz riječi da se ovakvo poniženje više nikome ne dogodi.