back button
reload

Gradovi

“Posljedica okupljanja za praznike” U Mrkonjić Gradu povećan broj oboljelih od virusa korona

Iako se u Republici Srpskoj bilježi pad broja oboljelih od virusa korona, u Mrkonjić Gradu povećan je broj oboljelih kao i pritisak na respiratornu ambulantu, rekla je epidemiolog u lokalnom Domu zdravlja "Dr Jovan Rašković" Milena Lukić.

“Posljedica okupljanja za praznike” U Mrkonjić Gradu povećan broj oboljelih od virusa korona
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJE

Čini mi se da su novi oboljeli posljedica okupljanja za prvomajske praznike, Vaskrs i Đurđevdan. Pozivam sugrađane da poštuju mjere dok se ne vakcinišemo u što većem broju kako bismo spriječili pandemiju – istakla je Lukićeva.

Ona je novinarima izjavila da su danas u prostorijama Kulturnog centra “Petar Kočić” u Mrkonjić Gradu organizovali vakcinaciju za 40 stanovnika iz Drinića.

– Zbog velike udaljenosti Drinića od Mrkonjić Grada, morali smo ovdje organizovati vakcinaciju. U pitanju je ruska vakcina “Sputnjik V” koje su smještene u hladnom lancu i imamo sat i po vremena nakon otvaranja da ih damo – objasnila je Lukićeva.

Pročitajte još

Ona je naglasila da sutra nastavljaju vakcinaciju stanovnika opštine Mrkonjić Grad i Jezero.

Prema njenim riječima, Institut za javno zdravstvo najavio je da će krenuti masovnija vakcinacija jer su stigle vakcine.

Darinka Bijelić iz Drinića danas je primila vakcinu i kaže da je željela da se vakciniše kako bi bila sigurnija, zaštićenija i kako bi se mogla normalno kretati.