back button
reload

Hronika

Postao sumnjiv kada je TROŠIO PARE ubijenih Đokića: Par dana nakon zločina Džonić vratio dug od 10.000 evra

Goran Džonić (59), koji je juče priveden zbog osnovane sumnje da je ubio Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju (25), a potom njihova tijela zapalio u ataru sela Moravac, ubrzo nakon zločina je počeo da torši novac Đokića koji im je ukraden nakon ubistva.

Postao sumnjiv kada je TROŠIO PARE ubijenih Đokića: Par dana nakon zločina Džonić vratio dug od 10.000 evra
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, FACEBOOK / RAS SRBIJA

Džonićevo trošenje novca i vraćanje dugova nedugo nakon pronalaska tijela Đokića, koji su nakon ubistva i opljačkani, jedan je od tragova koji su doveli do toga da postane osumnjičen za monstruozan zločin.

U selu se priča da je osumnjičeni Džonić pre tri dana vratio dug od 10.000 evra rođaku iz Aleksinca. Navodno je taj novac pozajmio kako bi sinu napravio svadbu.

Policija je nestali novac Đokića pronašla zakopan u plitkoj rupi u dvorištu kuće sina Gorana Džonića, gdje ih je, Goran, kako se sumnja, sakrio. Pronađeno je, kako saznajemo oko 43.000 evra.

Pročitajte još

Prema riječima mještana, Džonići su u selu bili poznati kao situirana porodica i ne zna se da su ikada zapadali u finansijske krize.

– Džonići nikada nisu bili u finansijskim problemima, ali možda je Goran poslednjih godina upao u probleme ili su mu porasli apetiti – kaže za Blic mješzanin Moravca.

Ljudi pričaju da je, šta više, osumnjičeni uvijek živeo na “visokoj nozi” i da je njegov moto bio da novcem može sve da se završi.

– Živio je na visokoj nozi. Uvek je imao puno novca, najbolji auto, najbolji motor – kaze sagovornik i dodaje:

Kuća koju ima u Moravcu velika je i spolja izgleda lijepo i sređeno. Ispred se nalazi voćnjak. Plac je opasan visokom čeličnom ogradom.

Podsjetimo, Džonić, prenzionisani vatrogasac, priveden je zbog sumnje da je 26. septembra ubio iz pištolja Gorana, Gordanu i Lidiju Đokić u ataru sela Moravac, gde je nakon ubustva njihova tijela zapalio. Kada je dva dana kasnije prijavljen njihov nestanak osumnjičeni za trostruko ubistvo se pojavljivao na mjestima gdje su ih tražili. Bio je i na sahrani.

Džonić je Goranov brat od tetke i njegova kuća se nalazi u komšiluku porodične kuće Đokića. Sa njima ranije nije bio u sukobu, šta više, bili su bliski i u dobrim odnosima, a Goran je u njega imao poverenja.