back button
reload

Društvo

POZVALA NA VEĆI OPREZ ZBOG VRAĆANJA U ŠKOLE Trivić: Pronaći najbolji model za organizaciju nastave

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je opredeljenje resornog ministarstva da se pokuša pronaći najbolji model za organizaciju nastave.

POZVALA NA VEĆI OPREZ ZBOG VRAĆANJA U ŠKOLE Trivić: Pronaći najbolji model za organizaciju nastave
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Drago mi je što se vraćamo u školske klupe, ali molimo krizne štabove lokalnih zajednica da nas u skladu sa njihovom epidemiološkom situacijom na vrijeme kontaktiraju i da dostave inicijativu ukoliko smatraju da postoji rizik u školama što se tiče učenika i nastavnika – rekla je Trivićeva u Banjaluci na sastanku zvaničnika Srpske o epidemiološkoj situaciji.

Ona je rekla da će se u zavisnosti od epidemiološke situacije od lokalne zajednice do lokalne zajednice možda biti u situaciji da se dio nastave prenese onlajn.

– Resorno ministarstvo je u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom u potpunosti u servisu odvijanja nastave na daljinu – istakla je Trivićeva.

Pročitajte još

Ona je rekla da je ova sedmica ostavljena da se analizira situacija u svakoj lokalnoj zajednici i da se vidi za koji model nastave će se odlučiti.

Resorni ministar je rekla da isključiva onlajn nastava nije najbolje rješenje u procesu obrazovanja, ali sistem obrazovanja ne treba posmatrati odvojeno od ukupne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Trivićeva je podsjetila da se od marta do juna ove godine izvodila onlajn nastava u Republici Srpskoj i da apsolutno nije bilo nikakvih problema, te da su koristili svi iste tehničke modele.