back button
reload

Društvo

"Preminuli režiser i ministar su bili veliki prijatelji Srba" Patrijarh Porfirije uputio saučešće ruskom patrijarhu Kirilu

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije uputio je patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu telegram saučešća povodom smrti režisera Aleksandra Meljnika i ruskog ministra za vanredne situacije Jevgenija Ziničeva.

"Preminuli režiser i ministar su bili veliki prijatelji Srba" Patrijarh Porfirije uputio saučešće ruskom patrijarhu Kirilu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Duboko nas je rastužila vijest o nesrećnom slučaju u kojem je prvo život izgubio rab Božiji Aleksandar Meljnik, veliki prijatelj i dobrotvor srpskog naroda, a zatim – u herojskom podvigu bratske ljubavi – poginuo rab Božiji Jevgenij Ziničev, vatreni patriota plemenitog srca – navodi se u telegramu srpskog patrijarha.

Patrijarh Porfirije je uputio molitve da se duše poginulih usele u rajska naselja, gdje počivaju pravednici, saopšteno je na internet stranici Ruske pravoslavne crkve.

– A Vas, kao i članove njihovih porodica, neka Gospod utješi sjećanjem na njihova slavna djela kao uzvišene primjere jevanđeljskog čovjekoljublja – navodi se u telegramu upućenom ruskom patrijarhu.

Režiser Meljnik i ministar Ziničev poginuli su 8. septembra na velikom Irkindinskom vodopadu, 120 kilometara od Noriljska. Prema navodima medija, Ziničev je poginuo dok je pokušavao da spasi život režiseru Meljniku.