Košarka

PRESUDA PRAVOSNAŽNA Srpski košarkaš osuđen u Hrvatskoj

Srpski košarkaš Aleksandar Bursać osuđen je na 6 mjeseci zatvora koja neće morati da odleži ako ne ponovi djelo za koje mu je izrečena kazna.

PRESUDA PRAVOSNAŽNA Srpski košarkaš osuđen u Hrvatskoj
FOTO: ABA LIGA

A za šta je uopšte kažnjen reprezentativac koji je 2015. godine sa nacionalnim timom do 20 godina osvojio Evropsko prvenstvo?

Naime, igrač Zadra je 13. januara imao blizak susret sa policijom koja je podnijela krivičnu prijavu protiv njega zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Iako je srpski košarkaš u to vrijeme bio u izolaciji, sud je kasnije utvrdio da je samovoljno kršio mjeru liječenja kod kuće tako što je organizovao žurku na kojoj je bilo još četiri osobe.

Kako se ispostavilo, na žurci je bilo i Bursaćevih saigrača čiji test je bio pozitivan ubrzo nakon zabave.

– Okrivljeni nije postupio u skladu sa propisima kojima nadležni državni organ nalaže izdvajanje pacijenata radi prevencije i suzbijanja zaraznih bolesti među ljudima, što je predstavljalo opasnost od širenja zaraznih bolesti među ljudima, čime je izvršio krivično djelo protiv zdravlja ljudi – širenje i prenošenje zaraznih bolesti – upravo ovako glasi dio preduse koja je postala pravosnažna.