Fudbal

“Sam bog nas je spasao” Srpski fudbaleri PUKOM SREĆOM izbjegli katastrofu na jugu Turske

Razoran zemljotres u Turskoj pukom srećom zaobišla su dva bivša fudbalera Partizana Lazar Marković i Marko Jevtović koji nastupaju za Gazijantep.

“Sam bog nas je spasao” Srpski fudbaleri PUKOM SREĆOM  izbjegli katastrofu na jugu Turske
FOTO: FK PARTIZAN/M. TODOROVIC

Inače, grad u kojem igra njihov klub pretrpio je ogromnu štetu, a na stotine ljudi je izgubilo živote.

Srpski igrači su poslije meča sa Antalijomspor dobili tri dana slobodno i sa još desetoricom saigrača odlučili da ostanu tri dana u primorju i samo zahvaljući toj činjenicu su izbjegli užase koji su pogodili grad u kome su trenutno nastanjeni.

– Mi smo u redu, živi, zdravi, ali je jug Turske i grad u kome živimo i igramo – Gazijantep zadesila velika nesreća. Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo poslije utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo sa porodicama ovdje i tako smo izbjegli užas. Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili poslije utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vrijeme.

– Svi su jako uplašeni, zapravo cijela Turska strahuje – rekao je Marković.

Danas oko 11 časova isti region zadesio je još jedan razoran zemljotres. Osjetio se i ovdje u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što prije smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalU – rekao je Marković za Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu