reload

Društvo

SAVJET IZ AMS Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) saobraćaj se jutros na većini puteva odvija nesmetano, a iz Auto-moto saveza (AMS) Srpske vozačima savjetuju da zbog najavljene visoke dnevne temperature vazduha izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana.

SAVJET IZ AMS Izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Iz AMS-a Srpske upozoravaju da zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini granični prelaz Hum na Šćepan Polju putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog izgradnje mini-hidroelektrane na dionici magistralnog puta Kotor Varoš-Obodnik, zbog radova u tunelima Čemerno, Čeljigovići i Stambolčić, te zbog radova na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa Žirovina i Klašnice jedan-Gornja Vijaka.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog sanacije klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na dionici Crna Rijeka-granica Republike Srpske Ugar zbog radova u tunelu “Ugar”.

Zbog radova na dionici Rudanka-Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na auto-putu “9. januar”.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj će povremeno biti obustavljan od 7.00 do 17.00 časova, po potrebi, u trajanju do jedan čas.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica-Gradiška, dionica Mrakovica-Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac-Mrakovica saobraća naizmjenično, jednom trakom.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zbog deminerskih radova na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji i Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, bude privremenih obustava saobraćaja radnim danima, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom, kao i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Od 2. juna na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, kao i na magistralnom putu Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn za teretna vozila preko 30 tona.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH u toku je rekonstrukcija silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, na auto-putu zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Zbog radova saobraća se usporeno na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta, a granični prelazi Kozarska Dubica, Gabela, Vaganj, Hadžin Potok, Orahov Do i Duži otvoreni su za međunarodni putnički saobraćaj.