reload

Gradovi

Spremni za praznike: Vlada Brčko distrikta i ove godine organizuje manifestaciju "Čari zime“

Vlada Brčko distrikta će tokom decembra i januara organizovati manifestaciju "Čari zime" na Trgu mladih u centru grada, gdje se već postavljaju drvene kućice, najavio je gradonačelnik Esed Kadrić.

Spremni za praznike: Vlada Brčko distrikta i ove godine organizuje manifestaciju "Čari zime“
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kadrić je na konferenciji za novinare rekao da će prateći sadržaj manifestacije biti klizalište koje je već postavljeno na Trgu mladih, a cijena ulaznice je simbolična i iznosi jednu KM.

On je dodao da će manifestacija biti otvorena svakim danom od 17.00 do 21.00 čas, a klizalište će raditi od 10.00 do 21.00 čas.

– Besplatno klizanje biće ponedjeljkom i petkom od 14.00 do 15.00 časova za sve učenike osnovnih škola sa područja distrikta. U okviru manifestacije `Čari zime` pripremili smo bogat muzički program, zimski foto-studio, kreativne i likovne radionice, predstave za djecu – istakao je Kadrić.

On je naveo da će u Brčkom biti organizovan doček Nove godine na otvorenom, uz novogodišnji koncert Nine Badrić i vatromet.

– Svi projekti se finansiraju iz kabineta gradonačelnika. Dodatno smo izdvojili 100.000 KM za ukrašavanje grada, za koje smo zadužili Javno preduzeće `Komunalno`. Nabavićemo LED jelku koja će biti dostavljena do 15. decembra i biće postavljena ispred Vijećnice – rekao je Kadrić.

On je napomenuo da je za “Čari zime” izdvojeno 130.000 KM, a za novogodišnji koncert 75.000 KM.

– Ovim sadržajima željeli smo da obogatimo turističku ponudu grada tokom zimskog perioda i promovišemo lokalne proizvode – rekao je Kadrić.