back button
reload

Sport

SRBIJA U PROBLEMU Kokoškov: Ovakvi mečevi se dobijaju na energiju

Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu, izjavio je selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov pred polufinale Olimpijskog kvalifikacionog turnira protiv Portorika.

SRBIJA U PROBLEMU Kokoškov: Ovakvi mečevi se dobijaju na energiju
FOTO: ANDREJ CUKIĆ/EPA

Nakon grupne faze, pred srpskim košarkašima su odlučujuće bitke iz kojih će samo pobjednik obezbijediti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srbija sutra od 16 sati u dvorani “Aleksandar Nikolić“ igra polufinalu Olimpijskog kvalifikacionog turnira protiv Portorika.

-Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu. Važno je da nam zdravstveni bilten bude bolji u odnosu na utakmicu sa Filipinima. Vidjećemo da li će igrati Kalinić, dok se Micić i Bjelica osjećaju bolje što su dobri znaci. Ognjen Dobrić ima odredjene probleme i on je takodje upitan za sutra. Najvažnije nam je da znamo ko će moći da nastupi rekao je Kokoškov za sajt KS S.

Usljed odustajanja ekipe Senegala, nacionalni tim Portorika je u okviru grupe B odigrao samo jedan meč u kojem je poražen od Italije, dok je reprezentacija Srbije u grupi A savladala Dominikansku Republiku i Filipine.

– Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i uloge u timu. Mi, nažalost, ni jedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igrači nedostajat na treningu. To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim, ali ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranošću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo – zaključio je Kokoškov.

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 sati se sastaju Italija i Dominikanska Republika.