Sport

SRĐAN ĐOKOVIĆ O TOKIJU "Savjetovao sam Novaka da ne ide, njegov odgovor me učinio ponosnim"

Dok su drugi teniseri odmarali Novak je odlučio da igra za svoju zemlju na Olimpijskim igrama, i ne samo to, čak je pokušao da pomogne Nini Stojanović da dođe do medalje.

SRĐAN ĐOKOVIĆ O TOKIJU "Savjetovao sam Novaka da ne ide, njegov odgovor me učinio ponosnim"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Nije uspio ni u singlu ni u dublu, ali ono što je do sada uradio za Srbiju je ogromna stvar i potvrda da je veliki patriota.

Neuspjeh na Olimpijskim igrama, teško je pao Novaku Đokoviću, koji je bio veoma motivisan da se sa dvije zlatne medalje vrati iz Tokija.

U meču za bronzu, njega je savladao Pablo Karenjo Busta, a onda je prvi reket svijeta zbog povreda i premora odustao od meča za bronzu u miks dublu.

Iako je i sam bio u dilemi da li da učestvuje na Olimpijskim igrama, Novak je dobijao brojne savjete da po njega ne bi bilo loše da odustane od puta u Tokio.

Otac najboljeg tenisera, Srđan Đoković, otkrio je kako je tekla njegova prepiska sa sinom, u vrijeme kada je on donosio odluku o nastupu na Olimpijskim igrama.

On je istakao da je sinu pokušao da objasni da bi bilo dobro da se odmori.

– Noksi… ja ga zovem Noks, ako ti nešto znači moje mišljenje, mislim da ni slučajno ne bi trebalo da ideš u Tokio. Prvo dug je put, druga zona, nema gledalaca, opet bi morao da ideš u karantin. To jednostavno bez gledalaca nije Olimpijada. Voli te tata”, pročitao je Srđan Đoković svoju poruku u podkastu “Biznis priče”.

Novakov otac je potom pročitao odgovor sina:

– Naravno da mi znači tvoje mišljenje, tata. Htio sam da uzmem tri-četiri dana da osjetim kako mi je tijelo. Ja se uvijek brzo oporavim, tako da to nije veliki problem. Patriotizam je mnogo jak u mom srcu i glavi, tata. Znaš me, kada je Srbija u pitanju, tu kidam i ne okrećem se – napisao je Novak.

Srđan je otkrio da je ostao bez riječi nakon ove prepiske.

– Nisam mogao da se smirim od uzbuđenja i od ponosa ko zna koliko vremena, jer je to izgovorio moj sin, a on je to naučio u svojoj kući, da je patriotizam iznad svega, da je Srbija naša majka koja nas je iznjedrila i da nema drugu opciju, rekao je Srđan Đoković.

Novak Đoković je, inače, ove nedjelje krenuo iz Tokija za Evropu, gde će se oporaviti, pa potom krenuti u nove takmičarske izazove. Najveći pred njim, u nastavku ove sezone, biće svakako US Open, na kome će pokušati da osvoji i četvrti grend slem trofej u 2021. godini.