reload

Svijet

Svjedok opisao stravični napad u Jerusalimu "Bio je ispred mene, ZAMALO ME UBIO"

U terorističkom napadu koji se u petak dogodio u Jerusalimu ubijeno je sedam, dok su ranjene najmanje tri osobe, a brojni svjedoci koji su se našli ispred sinagoge u tim trenucima, ispričali su šta se zapravo dogodilo.

Svjedok opisao stravični napad u Jerusalimu "Bio je ispred mene, ZAMALO ME UBIO"
FOTO: ATEF SAFADI/EPA

Prema pisanju izraelskih medija, svjedok je opisao napad ministru nacionalne bezbjednosti Itamaru Ben-Gviru te je pojasnio kako je napadač čekao ispred sinagoge kako bi otvorio vatru na vjernike.

– Izašao sam napolje i vidio sam ljude kako viču, ljude koji trče, dvoje ljudi je bilo na zemlji. Kopile je stajalo ispred mene s oružjem, zamalo me ubio. Ne znam kako me nije ubio. Otpuzao sam nazad u kuću – rekao je svjedok.

Pročitajte još

Poručio je kako je mogao spriječiti ubistvo tri ili četiri osobe da je imao oružje.

– Da sam bio naoružan, mogao sam spriječiti tri ili četiri ubistva. Nisam naoružan, ne daju mi oružje. Pet članova moje porodice je ubijeno je u terorističkom napadu 2002. godine. Nikada to ne mogu zaboraviti. To treba prestati. Ne želimo uzimati zakon u svoje ruke – poručio je ministru svjedok.

Izraelski ministar Ben-Gvir poručio je stanovniku Jerusalima kako se nada da će zakon o oružju uskoro biti izmijenjen, prenosi Klix.

– Nadam se da ćemo uskoro promijeniti politiku oružja. Civili moraju imati više oružja. Jaki smo i moramo odgovoriti na ovaj napad – rekao je ministar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu