reload

Svijet

U bolnici otkriveni horor detalji: Otac monstrum ubio bebu zbog plača

Otac iz Velike Britanije je proglašen krivim za ubistvo svoje bebe, nakon što je malo dijete tragično umrlo od teške povrede mozga.

U bolnici otkriveni horor detalji: Otac monstrum ubio bebu zbog plača
FOTO: RELAXING HAPPY SOUNDS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Leonu Matijasu (34) je rečeno da očekuje „neizbježnu“ zatvorsku kaznu za ubistvo svog dječaka Hantera, što se, prema tužiocima, dogodilo kada se naljutio zbog plača bebe.

Tokom četvoromjesečnog suđenja, Matijas je negirao da je ubio svog sina, rekavši porotnicima da je pokušao da spase Hanterov život nakon što je iznenada prestao da diše tokom kupanja.

Pročitajte još

Rekao je da je ušao u kadu sa svojim sinom uveče 30. novembra 2018, dok je njegova partnerka Beki Higinbotom bila u dnevnoj sobi.

Obdukcija je otkrila modrice na Hanterovoj glavi, što je bilo navelo istražitelje da pomisle da je beba udarena u glavu.

Skeniranje je pokazalo i tri preloma donjih ekstremiteta. Vjeruje se da se jedan dogodio u vrijeme povrede glave, a drugi dva dana ranije.

Dijete je prebačeno u opštu bolnicu okruga Barnsli gdje se bolničko osoblje borilo da ga reanimira 30. novembra 2018. godine.

Međutim, njegova povreda mozga je bila toliko teška, a mozak mu je toliko otekao da nisu uspjeli da ga spasu, a kasnije je preminuo 3. decembra 2018. godine, prenosi Nova.

Porotnici su izrekli osuđujuću presudu po drugoj optužbi sa kojom se suočio Matijas, za nanošenje teških tjelesnih povreda sa umišljajem.

– Nikada nećemo tačno saznati šta se tačno dogodilo tokom Hanterovog kupanja 30. novembra 2018. Ono što znamo je da je pretrpio katastrofalne povrede od ruke svog oca. Zadovoljan sam što je pravda danas zadovoljena – navodi se u presudi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu