back button
reload

Svijet

Ubica ostavio tragove na Mašinoj odjeći: Policija u njegovom kompjuteru pronašla jezive stvari

Ukrajinac Nikolaj V. (62) koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio sedmogodišnju djevojčicu Mariju Mašu Borisovu na svom kompjuteru je gledao dječju pornografiju, saopštili su iz policije.

Ubica ostavio tragove na Mašinoj odjeći: Policija u njegovom kompjuteru pronašla jezive stvari
FOTO: ПОЛІЦІЯ ХЕРСОНЩИНИ/YOUTUBE

U istoriji pretrage vidi se da je posjećivao brojne sajtove sa pedofilskim sadržajem. Takođe, otkriveno je da su se pojedine žene žalile na njegovo ponašanje, ali su potom povlačile izjave iz straha jer žive sa njim u istom selu – izjavio je Aleksandar Prokudin, načelnik policije za region Herson.

Prokudin je podsjetio da je osumnjičeni za Mašino ubistvo ranije osuđivan za krivična djela, od koji je jedno silovanje maloljetne osobe. Nikolaj je 2000. godine osuđen zbog toga što je plastičnim predmetom silovao dječaka,prenosi Telegraf.

Iz zatvora je izašao 2005. godine, a kako mediji prenose, živio je nedaleko od kuće Mašinog oca, sa kojim se i družio. Čak je i u društvu male Maše bio nekoliko puta.

Pročitajte još

Podsetimo, Nikolaj V. je na saslušanju priznao zločin za koji se tereti. On je policiji objasnio kako je Mašino telo spakovao u džak koji je potom vezao vrpcom i ostavio kraj štale na jednom imanju.

Tijelo deteta pronađeno je 11. marta nakon četiri dana neprekidne potrage. Tragovi na vratu ukazuju da je Maša zadavljena, a djevojčici su konstatovane i povrede intimne regije.

Policija je saopštila da je na Mašinoj odjeći pronađena sjemena tečnost, a da je DNK analiza pokazala da pripada uhapšenom.

Takođe, tragovi DNK djevojčice pronađeni su na ćebetu u kući osumnjičenog.

Mala Maša nestala je 7. marta nedaleko od svoje kuće u poslijepodnevnim časovima. Kobnog dana devojčica se igrala sa drugom djecom iz ulice i željno iščekivala oca da joj dođe u posjetu i donese poklone za 8. mart. Otac i majka nisu živjeli zajedno nakon razvoda.

Majka ju je nedugo prije nestanka pozvala u kuću da ruča, ali je djevojčica molila da ostane još malo napolju. Majka je otišla na kratko po drva, a kada se vratila, Maše više nije bilo.

U potrazi za djevojčicom učestvovalo je više od 200 policajaca i mještana.

Osumnjičeni je uhapšen u nedjelju, tri dana nakon što je pronađeno tijelo. Prije nego što mu je policija upala u kuću, sebi je prerezao vene.