reload

Magazin

Uredite vaš dom po najnovijim trendovima: Ove nijanse dobijaju svojih "5 minuta slave" u 2023. godini

Ako je 2022. bila usredsređena na umirujuće, zelene nijanse, 2023. će biti godina toplih, okrepljujućih boja.

Uredite vaš dom po najnovijim trendovima: Ove nijanse dobijaju svojih "5 minuta slave" u 2023. godini
FOTO: SHUTTERSTOCK

Pošto je Nova godina (kako se to kaže) pred vratima, ostalo je svega dva mjeseca stare, vrijeme je da počnemo da razmišljamo o novim trendovima koji nas očekuju u 2023. kada je u pitanju enterijer.

Prema mišljenjima dizajnera enterijera možemo da očekujemo mnogo zemljanih tonova, toplih neutralnih, ružičastih nijansi i više eksperimentisanja sa bogatim, tamnim akcentima i sjajem boja.

Pročitajte još

Zemljani tonovi

Topli zemljani tonovi bili su u samom vrhu boja u enterijeru tokom 2022. godine, a ostaju i u 2023. Prigušene nijanse zelene, žute i boje šljive biće popularni izbori za zidove, namještaj i kućni dekor. Ovo će pružiti idealan kontrast tonovima drveta koji postaju sve veći trend kada je u pitanju namještaj.

Bogate, tamne boje

Tokom 2022.  eksperimentisalo se sa smjelim, tamnim bojama, a dizajneri očekuju da će se taj trend nastaviti.

– Tamne boje imaju dubinu koju ne možete da dobijete od pastelnih ili neutralnih tonova – ističe dizajnerka enterijera Barbi Volters za The Spurce.

Ona predviđa da će boje kao što su ugalj i oker imati svojih velikih pet minuta u 2023. godini, prenosi Magazin Novosti.

Tople, neutralne nijanse

– Trendovi boja su prešli sa bijele na tople neutralne, a 2023. ćemo te neutralne još više zagrijati. Ova topla bijela sa kremasto žutim nijansama može da se uklopi u neutralnu paletu boja za življi prostor – objašnjava pomenuta dizajnerka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu