Tenis

VAKCINIŠI SE ILI UMRI Španski portal vjeruje da će se Đoković vratiti još jači

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković neće nastupiti na Australijan openu, a reakcije širom svijeta i dalje traju.

VAKCINIŠI SE ILI UMRI Španski portal vjeruje da će se Đoković vratiti još jači
FOTO: JAMES ROSS/EPA

Španski “Punto de Break” jedan od najpoznatijih teniskih sajtova koji su objavili tekst pod naslovom Vakciniši se ili umri:

– Kraj sapunice Novak Đoković, događaja koji je otvorio vijesti pola svijeta. Realnost mnoge boli i ne žele da priznaju, a ona jeste da je broj jedan u svijetu tokom pandemije izričito odbio da se vakciniše. Ali, da se ​​ne lažemo, jedini pogođen deportacijom nije samo srpski teniser. Sam turnir dosta gubi, pošto je za njih Nole za Australiju ono što je Nadal za Rolan Garos ili Federer za Vimbldon – stoji u tekstu španskog medija.

Nisu se Španci libili ni da dovedu u pitanje činjenicu da Novak Đoković možda neće biti najbolji igrač svih vremena u borbi protiv Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

– Po mom mišljenju, ne može se ovako završiti. Moraće da se postigne dogovor. Igrač poput Đokovića ne može na taj način da uprlja sportsku karijeru. Nema sumnje da će se vratiti. Sve što se sa njim dešava posljednjih dana mnogo će ga zaboliti, ali Đoković nije tip sportiste koji gubi san poslije nekoliko nedelja velike tuge. Vjerovatno će se vratiti odlučniji nego ikada i navijači će se vratiti da ga ponovo podrže. Ne želim da ulazim u to da li je GOAT ili nije, ali nema sumnje da se prema njemu mora imati minimum poštovanja – ističe autor i dodaje

Pročitajte još

– Konačno, mi smo u društvu u kojem postoji različitost mišljenja. Mogu da razmišljam na jedan način, a druga osoba na drugi. Đoković ima misli koje bi mnogi mogli da dovode u pitanje u pandemiji, čak bi mogao biti uznemiren svojim nastupima na terenu i van njega. Zaista mislim da je pogriješio, ali ne možemo da sakrijemo katastrofalan tretman koji je imao u zemlji u kojoj je devet puta bio šampion i gdje se prema njemu ponašao na prezir način. Ne bi me iznenadilo da Srbin više nikada nije kročio na australijski kontinent -zaključuje se u tekstu teniskog portala.