reload

Gradovi

Više od nedjelju dana se danonoćno bore sa vatrom: Vatrogasci ODBIJAJU POŽAR OD KUĆA u selu Mirilovići

Požar u selu Mirilovići u Bileći zbog jakog vjetra približio se seoskim kućama, a bilećki vatrogasci pokušavaju da suzbiju vatru, rečeno je u bilećkoj Vatrogasnoj jedinici.

Više od nedjelju dana se danonoćno bore sa vatrom: Vatrogasci ODBIJAJU POŽAR OD KUĆA u selu Mirilovići
FOTO: SRNA

Vatrogasci ističu da će sve uraditi da od vatre zaštite kuće u Mirilovićima i da će s njima na teren najvjerovatnije izaći i pripadnici Civilne zaštite iz Bileće.

Još gori i u bilećkom zaseoku Trenslova. Jedan krak tog požara se bliži selu Zasada, ali je daleko od kuća, a vatrogasne ekipe su na terenu, rekli su u toj vatrogasnoj jedinici, koja se više od nedjelju dana danonoćno bori sa požarima na području Bileće.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Gacko Žarko Rudović rekao je da je aktivan i požar na graničnom području između Bileće i Gacka iznad sela Brestica prema gatačkom selu Zagradci i planini Baba.

– Gatački vatrogasci će preuzeti gašenje tog požara da bi pomogli bilećkim kolegama, koji su angažovani na drugim lokacijama – rekao je Rudović.

On je rekao da se stalno prati stanje u vezi s tim požarom koji je na nepristupačnom terenu, daleko od naseljenih mjesta, i sigurno će biti zaštićena sela Brestice i Zagradce.

Rudović je dodao da je otežavajuće gašenje požara u nepristupačnom području planine Baba.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

On je rekao da su gatački vatrogasci dobili dojavu da je taj požar iznad sela Brestica namjerno zapaljen, jer je viđena odoba koja u nepristupačnom terenu iznad sela namjerno pali vatru, poslije čega se požar proširio.

Zamjenik starješine gatačkih vatrogasaca je istakao da je pod kontrolom požar u gatačkom selu Međulići, koji je izbio juče popodne.

– Može se reći da je taj požar praktično ugašen, tokom dana se negdje još javi vatra na tom lokalitetu, ali vatrogasne ekipe dežuraju i ne daju da se proširi -rekao je Rudović.

Vatrogasci, kako je rekao, pretpostavljaju da je do tog požara došlo zbog nepažnje pčelara, koji su prije izbijanja požara bili na tom lokalitetu i koristili vatru u svom svakodnevnom radu.

Na području opštine Bileća uz magistralni put Bileća-Trebinje, posebno kod skretanja za selo Orah, koje je tokom prošle sedmice bilo pod najvećim udarom vatrene stihije, izrazito je vidljiva sagorijela vegetacija na širem području.

Požar u selu Vlaška koji je aktivan već nekoliko dana i dalje je pod kontrolom, iako se povremeno aktiviraju krakovi, koji ne prijete objektima, receno je za Srpskainfo u trebinjskoj vatrogasnoj jedinici. Novih požara na teritoriji Trebinja danas nije bilo.