back button
reload

Politika

"VRIJEDI SE BORITI" Crnadak pozvao sve mlade ljude da vjeruju u poštenu i sređenu Srpsku

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP Igor Crnadak, poručio je polaznicima 15. generacije Akademije za političke lidere iz Banjaluke, da je glavni interes Republike Srpske na njenom putu ka EU da ojača svoje institucije, izgradi sistem koji će biti doveden u red i kojem neće biti normalno imati ovakav nivo korupcije i kriminala.

"VRIJEDI SE BORITI" Crnadak pozvao sve mlade ljude da vjeruju u poštenu i sređenu Srpsku
FOTO: PDP

Veliki je problem što se jedan broj visokih funkcionera deklarativno zalaže za Republiku Srpsku i BiH u Evropi, a intimno želi i potajno radi sve da se to nikad ne desi ili barem ne dok su oni politički aktivni rekao je Crnadak.

Kao primjer je naveo slučaj najvišeg funkcionera iz Republike Srpske koji je nedavno u NSRS izjavio da BiH nikada neće ući u EU dok se ne odrekne konstitutivnosti naroda.

– Ova izjava nije tačna i plasirana je sa ciljem da se evropska ideja omalovaži, da se stekne utisak ugroženosti svog naroda zbog evropskih integracija i tako evropski put uspori – rekao je Crnadak.

On kaže da, prema tome, u centru pažnje su dnevnopolitički poeni, čuvanje vlastitih finansijskih interesa, a ne reforme i ubrzane integracije.

– BiH nije napravila nikakav suštinski pomak u vezi sa 14 preporuka EU, a posebno se ništa ne radi na preporukama čije sprovođenje ugrožava elite, a narodima može da donese određenu korist. Zato nema napretka u oblastima kao što su javne nabavke, sukob interesa i vladavina prava – poručio je Crnadak.

On je pozvao sve mlade ljude da ipak vjeruju u sređenu i poštenu Republiku Srpsku, u kojoj vladaju red i snažne institucije i u kojoj nijedan pojedinac i nijedna stranka neće biti iznad zakona.

– Za takvu zemlju se vrijedi boriti i na taj način dati svoj doprinos budućnosti Republike Srpske i BiH u Evropi, odnosno izgradnji društva u kojem će se pošteno i pristojno moći živjeti od svog rada – ističe Crnadak.