Tenis

SNAŽNA PORUKA SRPSKE TENISERKE "Novače, kada bi se mržnja prema tebi pretvorila u energiju, bilo bi svjetla za mnoge gradove"

U danima kada je na sudu u Australiji Novak Đoković vodio najveću bitku za svoja prava u Melburnu, stigle su mu razne poruke podrške.

SNAŽNA PORUKA SRPSKE TENISERKE "Novače, kada bi se mržnja prema tebi pretvorila u energiju, bilo bi svjetla za mnoge gradove"
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Međutim, jedna od najupečatljivijih došla je od sunarodnice Bojane Jovanovski.

Mnoge kolege su tada stale uz Novaka, a jedna od njih je i nekadašnja srpska teniserka koja je na svom “fejsbuk” profilu objavila poruku podrške prvom reketu sveta.

Njenu poruku prenosimo u cjelosti:

– Dragi Nole. Mi smo bar kroz naše detinjstvo doživeli razne vrste nepravdi. Bombe su svjetski moćnici bacali na civilne objekte u našem gradu, ginuli su i naši najmlađi sugrađani i prijatelji. Sada na tebe svjetski moćnici vrše pritisak da odustaneš, pošto na drugi, na pravedan i na sportski način niko ne može da te savlada. Uspjeh je nešto što očigledno ne žele da ti oproste. To se u istoriji dešavalo i našoj sugrađanki Moniki Seleš u periodu kada je bila najbolja na svijetu dobila je nož u leđa. No, mi smo bar na nepravdu navikli i bez obzira na ishod ove ponižavajuće agonije koja ti je priređena, nisi sam, ti si naš najveći ponos – napisala je Bojana Jovanovski i dodala:

– Na tebi je sada da se bez obzira na sve boriš za pravdu i bez obzira na ishod da daš sve od sebe u toj borbi! To ti znaš bolje od svih nas… U isto vrijeme moraš misliti i na sebe i svoju bezbjednost, ako i propustiš jedan Gren Slem, osvojićeš neki drugi i nadamo se postati najbolji sportista svih vremena. Ovo nije samo borba tebe protiv svjetskih moćnika, nego očigledno i sporta protiv politike. Što se tiče optužbi sitnih duša protiv tebe, ti si svu traženu dokumentaciju predao i dobio vizu, na sudu si legitimnost svoje dokumentacije dokazao. Tako da ljudima koji te optužuju da si lažov i čovek sa nedoličnim ponašanjem možeš poručiti rečenicu najvećeg svetskog naučnika i našeg sunarodnika Nikole Tesle: ”Kada bih svu vašu mržnju pretvorio u energiju, mogli bi se osvijetliti mnogi gradovi”. Oni očito neće prestati da te mrze, ne zato što su njihovi stavovi istiniti, nego zato što su oni mali, ljubomorni i nezadovoljni svojim životima. Zato pretvori tu njihovu mržnju u energiju i pobediI! Pobijedi danas i u svakoj narednoj borbi… To će biti pobjeda i svih nas koji smo svim srcem uz tebe! Sve najlepše želimo svim ljudima u svijetu kao i u prelepoj Australiji, a oni kako nam vrate vrate… Plašim se samo da su ljudi koji su iselili Pigmeje postali moralni Pigmeji, napisala je na svom “fejsbuk” profilu Bojana Jovanovski.