back button
reload

Sport

ZVEZDA IZGUBILA SPOR Beograđani skupo plaćaju greške u transferima

Crvena zvezda i dalje skupo plaća svoje greške u prelaznom roku. Holanđanin Radživ Van La Para je dobio spor protiv beogradskog kluba

ZVEZDA IZGUBILA SPOR Beograđani skupo plaćaju greške u transferima
FOTO: ANDREJ CUKIC/EPA

Holanđanin je u maju dobio Zvezdu na FIFA sudu i crveno-bijeli su u roku od 45 dana morali da mu isplate dugovanja od 270.000 evra i pet odsto kamate, a prijetila im je zabrana dovođenja igrača.

Van La Para i Zvezda su sporazumno raskinuli saradnju po kojoj su crveno-bijeli trebali da isplate 390.000 evra u dvije rate.

Igrač je dobio prvi dio, dok je kod drugog došlo do spora pred Međunarodnom fudbalskom federacijom. Zvezda je predložila Van La Pari da se preostali dug isplati u šest rata – po 44.888,83 evra. On je to odbio i tužio je klub tražeći da mu se na sve to isplati još pet odsto kamate.

Klub je pokušao da se dogovori sa Holanđaninom, navodno su tražili i da se smanji dug zbog velikog minusa u kasi prouzrokovan pandemijom korona virusa. FIFA je to odbila, kao i pokušaj Zvezde da cijeli slučaj prebaci na Arbitražni sud FSS – jer pomenuti nije nadležan.