Biznis

April donio rast prihoda: Za četiri mjeseca 74 miliona KM više indirektnih poreza

 U prva četri mjeseca 2021. godine prihodi po osnovu PDV, akciza, carina i putarina iznosili su skoro 2,47 milijarde maraka i veći su za 74 miliona KM ili 3,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada su iznosili 2,39 milijardi KM.

April donio rast prihoda: Za četiri mjeseca 74 miliona KM više indirektnih poreza
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH saopštili su da, prvi put od izbijanja krize uzrokovane pandemijom korona virusa, prihodi od indirektnih poreza bilježe rast, naglasivši da je april donio značajan rast.

Pročitajte još

– UIO je u prva četri mjeseca 2021. godine privredi vratila 468 miliona KM, što je za 39 miliona KM više u odnosu na isti period prošle godine – stoji u saopštenju.

Neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u prva četri mjeseca ove godine, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su milijardu i 999 miliona KM i veći su za 35 miliona KM u odnosu na prihode koje su sa Jedinstvenog računa korisnici dobili u istom periodu 2020. – kažu u UIO BiH i dodaju da je u aprilu 2021. prikupljeno 644 miliona KM indirektnih poreza, što je za 133 miliona KM više u odnosu na april prošle godine.