Politika

“APSURDNO JE PONIŠTITI IZBORE” Pavlović poručuje da slijedi žalba protiv političke odluke CIK

Predsjednik srebreničkog SNSD Radomir Pavlović najavio je da će Koalicija "Zajedno za Srebrenicu", koja podržava zajedničkog srpskog kandidata Mladena Grujičića za načelnika opštine, podnijeti žalbu Apelacionom sudu BiH protiv odluke CIK BiH o poništavanju izbora u Srebrenici.

“APSURDNO JE PONIŠTITI IZBORE” Pavlović poručuje da slijedi žalba protiv političke odluke CIK
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Apsurdno je da je CIK poništio izbore u odsustvu na samo dva od 20 biračkih mjesta na kojima je bošnjački kandidat za načelnika Alija Tabaković dobio 1.340 glasova, a Mladen Grujičić samo 27, istakao je Pavlović.

Pavlović je rekao da time samo doprinose usložnjavanju međunacionalnih odnosa u ovoj sredini i povećanju nepovjerenja u institucije BiH.

Pročitajte još

Takođe, ukazao je i na nezakonitu odluku CIK kojom je onemogućeno glasanje za 300 građana ove opštine koji su zbog važenja roka zamijenili lične karte u periodu od zaključivanja Centralnog biračkog spiska do dana izbora.

Pavlović je ocijenio da je odluka CIK politička i da su njeni članovi rekli da nisu sigurni da će je potvrditi Apelacioni sud BiH, što govori da su svjesni mahinacija koje pokušavaju da izvedu.

CIK je danas donio odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra. “Za” je glasalo šest članova CIK, a jedan je bio protiv.